THQ Nordic Firmasının Oyunları Artık Türkçe Olacak

THQ Nordic Firmasının Oyunları Artık Türkçe Olacak

THQ'i aldıktan sonra isim değiştiren Nordic Games'in, (yeni adıyla THQ Nordic) yeni oyunları bundan böyle Türkçe dil seçeneğine sahip olacak.

Ekonomik anlamda büyük krizler yaşayan THQ, 2013 yılında iflasını açıklamış ve firmanın geliştirici stüdyoları birçok farklı firmaya satılmıştı. Geçtiğimiz aylarda ise Nordic Games, THQ'nin bazı haklarını satın alarak isim ve logosunu değiştirmiş ve THQ Nordic adı altında çalışmalarını sürdürmeye devam etmeye başlamıştı. Daha sonra bir nevi THQ'yi yeniden dirilten Nordic Games, geçtiğimiz Gamescom'da, geliştirdiklerini oyunların duyurularını gerçekleştireceklerini açıklamış ve ELEX, SpellForce 3, The Guild 3, Battle Chasers:Nightwar gibi birçok yapımlarının tanıtımını ve duyurusunu gerçekleştirmişlerdi.

Bugün ise ülkemizdeki oyuncuları fazlasıyla sevindirecek bir gelişme yaşandı. Gönüllü olarak Türkçe çeviriler yapan ve oyunları Türkçeleştiren TechnoGame ekibi, GTA V gibi birçok başarılı yapımları Türkçeleştirerek oyunları anlayarak oynamamızı sağlamışlardı. Facebook sayfaları üzerinden yaptıkları açıklama ile birlikte THQ Nordic ile olan yeni anlaşmalarını duyuran ekip, bundan böyle bütün THQ Nordic oyunlarının Türkçe olacağını da duyurmuş oldular.

TechnoGame THQ Nordic

Gamescom'da duyurusu gerçekleştirilen THQ Nordic oyunlarının hangilerinin Türkçe olacağı ile ilgili belirtilen bir bilgi yok fakat Techno Game'in yapmış olduğu açıklamaya dayanarak bütün oyunların Türkçe dil seçeneğine sahip olacağını söylemek mümkün gibi görünüyor.

Zamanında birçok başarılı yapıma imza atarak bilgisayarlarımızda oyunlarıyla yerini alan bu firmanın yeni oyunlarını Türkçe olarak görmek hepimizi sevindirecek.