The Long Dark, Bu Sefer Gerçekten Geliyor!

The Long Dark, Bu Sefer Gerçekten Geliyor!

The Long Dark'ın Hikaye Modu, 1 Ağustos'ta PlayStation 4, Xbox One ve PC için yayınlanacağının duyurulmasının ardından yeni trailer'i de yayınlandı!

Kickstarter” bir proje olarak başlayan The Long Dark, oyuncuların zorlu hayatta kalma mücadelesine alışabilmesi için geçtiğimiz birkaç yıl “Erken Erişim” modundaydı. Nihayet oyun, önümüzdeki yaz resmi olarak piyasaya çıkıyor!

Oyunun geliştiricisi olan Hinterland Studio resmi websitesinden yaptıkları duyuruyla 1 Ağustos tarihinde oyunun “Erken Erişim” modundan çıkarak resmi olarak yayınlanacak “Hikaye Modu”yla birlikte gelecek olan “Wintermute” isimli 5 bölümden oluşan hikayeyi de doğrulamış oldu.

The Long Dark’ın “Wintermute” hikayesinin ilk iki bölümü, 1 Ağustos tarihinde oyuncularla buluşacak. Diğer 3 bölümü de 2017 ve 2018 yılları içerisinde yayınlamayı planlayan geliştiriciler, böylelikle oyunun ilk sezonunu yayınlamış olacaklar. Oyunun hikaye modu için kısa bir açıklama yayınlayan Hinterland, “Wintermute’nin ilk iki bölümünde, pilot Will Mackenzie ve Dr. Astrid Greenwood’un gizemli bir jeomanyetik olayın sebep olduğu kazanın ardından, Kuzey Kanada’nın vahşi ortamındaki hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor. Bölüm 1: Do Not Go Gentle’de, Will Mackenzie, medeniyetin getirdiği bir unsur olan konforu bulmak umuduyla hayatta kalmak için bir barınak bularak içinde olduğu vahşi ortamdan sağ çıkmaya çalışır; ancak içerisinde bulunduğu dünyanın hiç de beklediği gibi olmadığını kısa sürede anlar. Bölüm 2: Luminance Fugue’de ise Mackenzie, Dr. Astrid’in izlerini takip ederken içerisinde bulunduğu felaketin de gerçek doğasını kavrar. Aynı zamanda, yol boyunca karşılaştığı diğer kurtulanlarla kurduğu iletişim sayesinde de 'Hayatta kalmak için ne kadar ileri gideceksin?' sorusunun cevabına adım adım yaklaşmaktadır.” detaylarına değindi.

Hinterland’ın yaptığı açıklamaya göre, ilk iki hikayenin toplam oynanma süresi 6 ila 10 saat arasında olacak; fakat oyunun açık-dünya haritasına bağlı olarak bu süre önemli ölçüde artabilir.

Oyunun hikaye moduyla ilgili haberimize ek olarak, Hinterland Studio, oyunun Hikaye Modu'nu yayınlanmadan önce “Faithful Cartographer” isimli bir güncelleme yayınlayacaklarını duyurdu. Aşağıda yer alan listemizde güncellemeyle birlikte karşınıza çıkacak olan yenilikleri görebilirsiniz.

  • Bütün Sistem Yedeklemesi
  • Bütünüyle Yenilenmiş Kullanıcı Arayüzü
  • Harita Üzerinden Oynama
  • Taş Fırlatma
  • İşaret Fişeği ve Meşale Fırlatma
  • Leş Parçalama
  • Silah Seçim Mücadelesi
  • Geliştirilmiş “First-Person” Görünümü
  • Yeni Tasarımlar
  • Yeni Grafik Ayarları
  • Hata Düzeltmeleri ve Uyarlamalar

Belirttiğimiz üzere, The Long Dark’ın hikaye modu, 1 Ağustos’ta PlayStation 4, Xbox One, PC, Mac ve Linux için görücüye çıkıyor. Oyunun hikaye moduna yakından göz atmak isterseniz sizler için aşağıda paylaştığımız, oyunun yeni trailer’ine ve birkaç ekran görüntüsüne ulaşabilirsiniz.

[embed]

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="22670,22671,22672"]