The Division Betası hileciler ile dolu

The Division Betası hileciler ile dolu

Henüz çıkış bile yapmayan The Division'ın beta sürecinden olumsuz haberler gelmeye başladı, genel olarak beğenilen oyun da hileciler ortaya çıktı.

Bir çok soru işareti ile karşımıza çıkan The Division daha şimdiden hileye yenik düştü diyebiliriz. Tabi oyunun beta olması nedeniyle bu durumunda olabileceği normal. Sadece PC platformunda yaşanan hile sorunu, The Division'ın betasına PC platformundan katılan oyuncuları oldukça üzmüş durumda.  Ne tekim olay şimdiden oyunu PC sürümünü ön sipariş ile satın alan oyuncuların, oyunlarını iade etmesine kadar vardı.

29 Ocak tarihinde başlayan ve 3. gününde olan beta sürecinde yaşanan bu durum bir çok oyuncunun forumlarda dile getirilmesi ile ortaya çıktı. Betanın kazandırmış olduğu avantajlar ile oyunda sınırsız cephane, sürekli ateş, hızlı koşma ve sıfır tepme gibi hilelerin yanı sıra wall-hack ve görünmezlik biri bir çok hileyi yapan oyuncular mevcut. Bunların nedeni ise oyunun bilgilerinin kaydedildiği istemcide bir değişiklik olum olmadığının kontrol edilmemesi. Detaylı açıklamak gerekirse, oyun içerisindeki karakterinizin çeşitli özelliklerinin kayıt edildiği ve oyuna girdiğinizde bu bilgilerin yüklenerek kaldırınız yerden devam edilmesini sağlayan istemci için oyun açılışında herhangi bir kontrol yapılmıyor. Bu sebepten dolayı hileciler bu bilgileri değiştirerek oyuna girebiliyor ve oyunda üstünlük sağlayabiliyorlar.

Hile ile ilgili paylaşılan videolardan bir tanesini sizin için seçtik, aşağıdan izleyebilirsiniz.

{{unknown}}

Başarılı bir beta sürecine adım atan Ubisoft bu konu hakkında oldukça sakin. Yaşanan hile sorunları ile ilgili olarak ise daha durumun beta süresi ile sınırlı kalacağı, ekibin gerekeni yaptığı ve betada böyle şeylerin olabileceği söyleniyor.