Tekken Rekorlara Doymak Bilmiyor

Tekken Rekorlara Doymak Bilmiyor

Atari dönemine geri dönün. Karşınıza çıkan oyun hangisi olacak? Dövüş severler için karşınıza çıkan oyun Tekken olacak. 27 yıllık bir tarihi olan oyun, günümüzde de en çok tercih edilen dövüş oyunlarından bir tanesi.

Son olarak 7.oyunu yayınlanan ve hem konsollarda hem de PC sürümünde başarıdan başarıya koşan seri, son satış rakamlarında da yeni bir rekora imza atmış oldu. Oyun hakkında yeni rekoru açıklayan ise yapımın emektarlarından biri olan Katsuhiro Harada oldu.

Yapılan paylaşımla beraber oyunun satış rakamının 50 milyonu geçtiği açıklandı. 50 milyon satış rakamı tabii ki sadece Tekken 7 oyununa ait değil. Hatta son oyunun burada payı biraz daha düşük gibi gözüküyor.

İlginizi Çekebilir: Rocket League Anlık Oyuncu Rekorlarına Doymuyor

Tekken Toplamda 50 Milyon Satış Yapmayı Başardı

Serinin yeni oyunu için açıklanan satış rakamı 6 milyon oldu. Yani en güncel oyun 6 milyon gibi bir kopya sayısına sahip. Ama tüm seriye baktığımız zaman rakamların çok daha fazlası olduğunu görüyoruz ki 50 milyon satış rakamı hiç az değil.

Oyun devam edecek mi bilemiyoruz ama bu kadar satış yapılması ve kritik bir başarının daha geride kalması sonrasında yapım için indirim kararı da geldi. Kısa süren indirim bitti ve oyun eski fiyatına geri döndü ama yakın zamanda yeniden indirim yapılacaktır.

Tekken

Şu an için oyunun Steam fiyatına baktığımız zaman gördüğümüz rakam 119 TL. Bu fiyattan bile Tekken 7 satmaya devam ediyor. Böyle devam ederse Atari efsanesi olan oyunun satışlarının daha da yükseleceği kesin gibi duruyor. Belki de yeni oyunlarla beraber satış rakamı 100 milyona dayanır kim bilir.