Rocket League Anlık Oyuncu Rekorlarına Doymuyor

Rocket League Anlık Oyuncu Rekorlarına Doymuyor

Rocket League, eğlence ile rekabeti bir araya getiren en iyi yapımlardan bir tanesi. İlk yayınlandığı zaman oyun basit bulunmuş ve çok öne çıkmamıştı ama çoklu oyuncu desteği ve eğlenceli yapı kısa süre içerisinde oyuna olan ilginin artmasını sağladı.

Arabalarla yapılan futbol maçı olarak özetleyebileceğimiz oyun Steam üzerinden de çok satanlar arasında girmeyi başarı. Başarılı bir şekilde yoluna devam eden oyun hakkında hiç beklenmedik bir hamle yapılmış ve oyun Epic Games tarafından satın alınmıştı.

Oyunun el değiştirmesi değil ama asıl mesele oyunun ücretsiz yapılması oldu. 23 Eylül'den itibaren oyun ücretsiz olarak oynanabilir hale geldi. Oyun ne zaman ücretsiz hale getirildi işte o zaman ilgi 10 katı artmaya başladı.

İlginizi Çekebilir: Xbox ile Oyunlara Çıkmadan Erişeceğiz

Rocket League Anlık Oyuncu Rekorunu Kırdı

Oyun o kadar ilgi çekmeye başladı ki 1 haftadır yapım anlık oyuncu sayısı rekorları kırıyor. Kendi içinde kırdığı son rekor ise 1 milyon oyuncu sayısı oldu.

[embed]

Geçtiğimiz günlerde oyun anlık oyuncu sayısı konusunda 1 milyon 3 bin 36 oyuncuya kadar ulaştı. Aynı anda en fazla oyuncu sayısına ulaşan yapım, tarihinde bu rakamı görmemişti. Steam üzerinden ücretli olarak satıldığı sıralarda oyunun anlık oyuncu sayısı maksimum olarak 119 – 120 bin kişiye kadar çıkmıştı.

Yeni rakamlar kat ve kat daha yüksek ama işin bir de ikinci kısmı var ki o da oyunun bu rakamda oyuncu sayısını kaldırıp kaldıramayacağı. Rocket League bundan sonra yeni rekorlara adım atacaktır. Oyuna yeni bir obje ve yeni bir öge eklendiği zaman, anlık oyuncu sayısı için yeni rekorlar gelecektir.