Take-Two, Grand Theft Auto V İçin Red Dead Redemption Modunu İptal Etti!

Take-Two, Grand Theft Auto V İçin Red Dead Redemption Modunu İptal Etti!

White Team, Grand Theft Auto V için hazırladığı Red Dead Redemption modunun ilk trailer'ini geçtiğimiz gün yayınladı.

Bu mod, tüm Red Dead Redemption haritasını (Oyunun X360 modundan) Grand Theft Auto V'in PC versiyonuna uyarlamayı hedefliyordu. Her nasılsa, "Take-Two modding" ekibiyle iletişime geçti ve projeyi durdurma kararı aldı.

White Team'dan Mr. Leisurewear'ın aktırdığına göre:

"Söylemesi zor; fakat sizin de farkettiğiniz üzere ekiple iletişime geçtik ve üzülerek söylemeliyim ki, bu projeyi durdurma kararı aldık."

Leisurewear'ın söylediğine göre, bu projenin GTA V için tam anlamıyla (tekli-oyuncu bileşenleri ile) bir uyarlama olması amaçlanmamıştı. Bu, çeşitli komut dosyalarıyla beraber GTA V için hazırlanan bir haritadan fazlası değildi. GTA V için yayınlanmış birçok benzer mod mevcutken, Take-Two'nun almış olduğu projeyi iptal etme kararı karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik.

"Biz sadece, her iki oyun için de yasal kopyalarıyla birlikte haritayı oyun içerisine uyarlamayı amaçlamış ve bazı özel ek komut dosyaları eklemeyi düşünmüştük. Red Dead Redemption'dan Grand Theft Auto V'e herhangi bir hikaye modu uyarlamak gibi bir amacımız ya da söylemimiz olmadı." diyen Leasurewear, proje hakkında yaptıkları açıklamalar ve verdikleri iptal kararı ile meraklı bekleyicilerini üzmüşe benziyor; ama önümüzdeki günlerde sürpriz bir kararla takipçilerini şaşırtmayacaklarını kim bilebilir?!