System Shock Remake'in Çıkış Tarihi Ertelendi

System Shock Remake'in Çıkış Tarihi Ertelendi

Oyun dünyasında adından oldukça söz ettiren System Shock, yıllar sonra yenilenmiş bir şekilde System Shock Remake adı altında yeniden çıkışını gerçekleştirecek fakat uzun bir süre sonra.

İlk olarak 1994 yılında PC platformuna çıkışını gerçekleştiren System Shock, o dönemlerde piyasada iyi bir yere sahip Looking Glass Technologies tarafından geliştirilmiş ve piyasaya sunulmuştu. 2000 yılında kapanan bu ekip yerini Meadowbrook Insurance Group'a bıraktı. Daha sonra 2012 yılında System Shock'un haklarını satın alan Night Dive Studios, System Shock Remake için adımlar atmaya başlamıştı.  Bu projenin başında olan Night Dive Studios, yılların eskitemediği yapım System Shock'u oyunculara yeniden hazırlamak için kollarını sıvamıştı. Yeni görsellerinin yayınlanmasının ardından bir süredir sessizliğe bürünen yapımdan bugün yeni bir haber geldi. Yapımı bekleyenleri üzecek olan bu habere göre 2017'nin Aralık ayında çıkışını gerçekleştireceği duyurulan System Shock Remake, 2018 yılının ikinci çeyreğine ertelendi.

Geçtiğimiz yazın Haziran ayında Kickstarter üzerinde başlatılan bağış kampanyası ile birlikte gün yüzüne çıkan System Shock Remake'in PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için geliştirileceği duyurulmuştu. Daha sonra birkaç ekran görüntüsünü yayınlanan yapım uzun bir süre sessizliğe büründü. Bugün ise geliştirici ekip Night Dive Studios, yaptığı aylık raporda oyunun 2017 Aralık tarihinden, 2018 yılının ikinci çeyreğine ertelendiğini şu açıklama ile birlikte duyurdu: "Oyunun her platform için eş zamanlı çıkabileceğinden şüpheliyiz. Ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

System Shock Remake halen daha Kickstarter üzerinden bağış toplamaya devam ediyor. Şuanda 1,350,700$ bağış toplamayı başaran yapımın PC demosunu buradan indirip deneyebilirsiniz.