Syberia 3 ve Dead Rising 4'te Denuvo Anti-Tamper Teknolojisi Kullanılacak

Syberia 3 ve Dead Rising 4'te Denuvo Anti-Tamper Teknolojisi Kullanılacak

Steam oyun platformuna PC oyunu olarak beklenen Syberia 3 ve Dead Rising 4'te Denuva Anti-Tamper yani anti-sabotaj sistemi kullanılacak.

Dead rising 4, geçtiğimiz aralık ayında Windows Store'da yayımlandı. Üç ay sonra Capcom bu yeniliği Steam ortamına taşımaya karar verdi. Steam sayfasına göre, oyun Denuvo Anti-Tamper teknolojisini kullanacak.

Aynı durum 2017 yılının en çok beklenen macera oyundan birisi olan Syberia 3 içinde geçerli olacak. 20 Nisan'da Steam'e gelecek oyun maalesef Denuvo Anti-Tamper teknolojisini kullanıyor olacak.

Bahsedilen iki oyunun geliştiricilerinin bir kez çıkartıp kaldırmayacaklarını devamında da oyunlarının cracklendiğini görmek ilginç olacak. Single player oyun türlerinde sık rastladığımız bu durum. Hem Crytek hem de id Software, Denuvo Anti-Tamper sistemini bu durumdan dolayı çatlamış oyunlarından kaldırdı. Neredeyse tüm geliştiriciler bu tekniği oyunlarından kaldırmak istemiyor. Bunun yakın zamandaki örneklerinden birisi Resident Evil 7, yayınlanmasından kısa süre sonra cracklenmesine rağmen hala bu sistemi kullanılıyor.