Steam’de ne zaman indirim olur? – Steam İndirim Rehberi

Steam’de ne zaman indirim olur? – Steam İndirim Rehberi

Steam'de ne zaman indirim olacağını, kaç gün süreceğini, ne kadar indirim yapıldığını merak ediyorsanız Steam İndirim Rehberi tamda size göre.

Steam'de belirli zamanlarda bir çok indirim yapılmakta. Bu indirimlerin hangi tarihlerde başlayıp bittiği, Hangi oyunların indirime girdiği gibi soruların cevabını merak ediyorsanız hazırladığınız rehberi okuyarak aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabilirsiniz.

Önemli indirimlerden az önemli indirimlere göre Steam'de yapılan kesin indirimler şu şekilde;

  1. Steam yaz indirimleri.
  2. Steam kış indirimleri. (yılbaşı indirimleri)
  3. Steam bahar indirimleri.
  4. Steam hatalık ve günlük indirimler.
  5. Steam hafta sonu indirimleri.
  6. Steam hafta ortası indirimleri.
  7. Diğer Steam indirimleri.

Her yıl sadece iki farklı büyük indirim yapılır. Bu iki indirimden bir tanesi kış indirimleri bir diğeri ise yaz indirimleridir ve bu indirimler boyunca oyunlara en yüksek indirimler uygulanır.

[baslik]1- Steam yaz indirimleri.[/baslik]

Her yıl geçekleşen iki büyük indirimden bir tanesi olan Steam yaz indirimleri haziran veya temmuz aylarında gerçekleşir. Yaz indirimleri 9 ile 12 gün arasında bir süre boyunca devam eder ve binlerce oyuna büyük indirimler uygulanır. %70-%75 gibi büyük indirimlerin yanı sıra biraz gözden düşmeye başlamış oyunlarda %90'lara varan indirimler uygulanır.

[baslik]2- Steam kış indirimleri. (yılbaşı indirimleri)[/baslik]

Steam'in bir diğer büyük indirim kampanyası ise Kış indirimlerinde geçekleşir. Yılbaşı indirimleri olarak da bilinen Steam kış indirimleri, Steam yaz indirimlerinin bir benzeri de denilebilir. Her ne kadar yaz indirimleri için net bir indirim tarihi olmasa da kış indirimleri için bu durum söz konusu değil. Yılbaşının belli bir tarihte olmasından dolayı Steam yılbaşı indirimleri yılbaşından bir hafta öncesinde başlar ve 2-3 ocak tarihlerinde son bulur.

Yine yaz indirimlerinde olduğu gibi bir çok oyunu %70 ile %75 arası indirime girerken bir çok gözden düşmeye başlamış oyun ise %90'lara varan indirimler görür.

[baslik]3- Steam bahar indirimleri.[/baslik]

Bahar indirimleri ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılan bir çok irili ufaklı indirimi kapsar. Bizde Cumhuriyet Bayramına, 19 Mayıs Bayramına, Ramazan Bayramına vb. gibi özel bayramlar ve günler gibi Amerikan kültüründe de bazı özel bayramlar ve günler var. Bunlarda öne çıkanlar Steam sonbahar indirimleri ayı için Cadılar Bayramı indirimleri ve "Black Friday" yani kara cuma indirimleri olurken, Steam ilkbahar indirimleri için ise paskalya bayramı indirimleri öne çıkıyor.

Steam Cadılar Bayramı İndirimleri

Sonbahar indirimlerinin ilki olan Cadılar Bayramı indirimleri her yıl gerçekleşen 31 Ekim Cadılar Bayramı ile eş zamanlı olarak gerçekleşir. Steam'deki indirimler ile Cadılar Bayramı ile birlikte toplam iki gün sürer. Genellikle korku temalı Dying Light, Amnesia serisi, SOMA, Outlast ve Alien: Isolation gibi oyunlar için çeşitli indirimler uygulanır.

Steam Kara Cuma indirimleri - Black Friday & Şükran günü İndirimleri

Black Friday yani Kara Cuma indirimleri Amerika'da gerçekleşen şükran gününden sonraki cuma gerçekleşir. Şükran günü ise Kasım ayının dördüncü perşembe günü gerçekleştiği için net bir tarihi yoktur. Kara cuma indirimleri genellikle ili gün sürer.

Steam Paskalya Bayramı İndirimleri

Paskalya Bayramının ise net bir tarihi yok. Mart sonundan Nisan sonuna kadar olan süreçte gerçekleşen bu indirimlerde Kara cuma indirimleri ve cadılar bayramı indirimleri gibi toplamda iki gün sürüyor.

[baslik]4- Steam hatalık ve günlük indirimler.[/baslik]

Her ne kadar diğer indirimler kadar kapsamlı olmada arada haftalık ve günlük indirimlerde de güzel yapımları görebiliyoruz. Günlük indirimlerde ve haftalık indirimlerde genelde eskiyen ve çöp diye tabir ettiğimiz oyunlar olsa da, bazen "Hafta Boyu Fırsatları" kapsamında gerçekleşen indirimler başarılı oyun stüdyoları ve yapımcıları tarafından yapıldığı için yeni ve kaliteli oyunları da bu indirimler kapsamında görebiliyoruz.

[baslik]5- Steam hafta sonu indirimleri.[/baslik]

Hafta sonu indirimleri genelde bir yada birkaç oyunu kapsayacak şekilde gerçekleşir ve toplamda hafta sonu iki gün sürer. "Hafta sonu fırsatı" olarak gerçekleşen indirimlerde oyun yapımcıları oyunlarının satışını arttırmak niyetiyle bu tür indirimler uygular.

[baslik]6- Steam hafta ortası indirimleri.[/baslik]

Hafta ortası indirimleri genelde bir yada birkaç oyunu kapsayacak şekilde gerçekleşir ve toplamda hafta sonu beş gün sürer. "Hafta ortası fırsatı" olarak gerçekleşen indirimlerde oyun yapımcıları oyunlarının satışını arttırmak niyetiyle bu tür indirimler uygular.

[baslik]7- Diğer Steam indirimleri.[/baslik]

Tüm bunların yanı sıra Steam'de bazen sürpriz indirimlerde yapılmıyor değil. Bazen habersizce bir indirim kampanyası Valve tarafından veya yayımcı firma tarafından yapılabiliyor. Örnek vermek gerekirse bu haberi yazarken Steam'de Saints Row oyunlarında sürpriz indirim yapılmış durumda.