Steam'e DualShock 4 Desteği Geldi

Steam'e DualShock 4 Desteği Geldi

Valve, Ekim ayında duyurusunu gerçekleştirdiği DualShock 4 desteğini Steam'e bugün itibari ile getirdi. Bugünden itibaren artık Steam kullanıcıları, oyunlarında PlayStation 4 kontrol cihazı DualShock 4'ü kullanabilecek.

Oyuncular için zorlu ve iddialı bir tartışmadır klavye-fare ve gamepad konusu. Kimi oyuncu klavye-fare desteği ile birlikte oyunları daha kolay oynayabilirken, kimisi ise gamepad'den asla vazgeçmez. Ancak öyle oyunlarda vardır ki klavye-fare ikilisi ile oynanılırsa daha başarılı olunabilir veya klavyeyi istediğiniz şekilde ayarlamanıza izin vermeyen oyunlar olabilir. İşte bunun içinde oyuncular 3.parti uygulamalara başvurmaya başlar. Bugün ise o devir sona erdi. DS4Windows gibi emülatör programı kullanarak Steam'de oyunları DualShock 4 kontrol cihazı ile oynamaya çalışan oyuncular için bu zahmete son demenin vakti geldi. Steam bugünden itibaren DualShock 4 desteğini hayata geçirdi.

DualShock 4

Ekim ayında yaptıkları duyuru ile birlikte test işlemlerine geçen Valve yetkilileri bugün DualShock 4 desteğini Steam'e entegre etti. Steam Client uygulaması için yayınlanan yeni güncelleme ile birlikte PlayStation 4'ün kontrol cihazı DualShock 4, Steam'in desteklenen cihazları arasına katılmış oldu. Ayrıca yine Steam Client üzerinden DualShock 4 cihazının sahip olduğu çok sayıda ilave butonlar için konfigürasyon yapabileceksiniz. Yani kontrol cihazını tam destekli bir şekilde kullanabileceksiniz.