Steam An İtibariyle Dünya Genelinde Çöktü!

Steam An İtibariyle Dünya Genelinde Çöktü!

Dünyanın en büyük dijital oyun platformlarından biri olan Steam'e an itibari ile erişim sağlanamıyor. Sorunun kaynağı ile ilgili de birçok iddia ortaya atılıyor.

Bildiğiniz üzere bugün Steam'de Kış İndirimleri başladı ve birbirinden başarılı yapımlar bugün itibari ile yüksek oranlarda indirime girdi. Bundan dolayı da birçok oyuncu bugün Steam sunucularını işgal etmeye başladı fakat yaşanan bu çökme olayının bununla alakasının olup olmadığı ise bilinmiyor. Şuanlık Valve'den resmi bir açıklama yok fakat söylentilere göre Steam şuanda yoğun bir siber saldırı altında ve kullanıcılarının güvenliğinin sağlanması amacıyla sunuculara erişim bilinçli olarak Valve tarafından kesildi. Söylenti çok mantıklı gibi geliyor olsa da indirimlerden dolayı oyuncuların fazlasıyla Steam'i işgal etmiş olması ve bu yüzden Steam'in çökmüş olması da daha büyük bir ihtimal. Bildiğiniz üzere bu tip Steam'in çökme sorunlarını daha öncelerde de yaşamıştık.

Valve ise şuanda bu konu hakkında suskunluğunu bozmadı. Sosyal medya hesaplarından kendilerine yönlendirilen sorulara sessiz kalan Valve cephesine özellikle Twitter üzerinden de birçok soru ve iddia yağmuru yağıyor. Oyuncuların attıkları Tweetlerde bulunan iddialara göre Steam'in birkaç saatliğine bakıma alınmış olabileceği de belirtiliyor. Ayrıca indirimler dolayısıyla oluşan yoğunluktan dolayı, ödeme işlemlerinde sıkıntı olması ve bu yüzden veri kaybı yaşamamak amacıyla sunucuların pasif hale geçirilmiş olma ihtimali de dile getiriliyor.

Bakalım Valve bu konu hakkında suskunluğunu sürdürecek mi yoksa yakın zamanda bir açıklama yapacak mı? Hep birlikte göreceğiz.