Star Wars: Battlefront betası 8 Ekim’de başlıyor!

Star Wars: Battlefront betası 8 Ekim’de başlıyor!

DICE stüdyolarında geliştirilen Star Wars: Battlefront betası için Electronic Arts 8 Ekim tarihini işaret etti.

Electronic Arts'ın en yeni oyun motoru Frostbite 3'ten gücünü alarak DICE tarafından geliştirilen Star Wars: Battlefront'un betası ile ilgili olarak ilk kesin açıklama geldi. Electronic Arts, Star Wars: Battlefront oyununun resmi internet sitesi üzerinde yaptığı açıklamada oyunun betasının 8 Ekim tarihinde başlayacağınız ve 12 Ekim tarihine kadar süreceğini açıkladı. 4 gün sürecek olan bu beta aşamasına katılmak içinse hiçbir kayıt yaptırmanıza gerek yok. Star Wars: Battlefront'un betasına katılmak isteyen herkes oyunu indirebilecek.

8 Ekim tarihinde başlayacak olan bu beta aşamasına PlayStation 4, Xbox One ve PC kullanıcıları katılabilecek. Oyunun beta boyutu Xbox One ve PlayStation 4 için yaklaşık 7 GB, PC için ise yaklaşık 11 GB olacak.

Beta aşamasında oyuncular 3 farklı haritada 3 farklı mod oynama imkanına sahip olacaklar. Hoth isimli haritada oyuncular savaş arenasında 40 kişiye kadar destek veren Walker Assault modunu oynayacak. Sullust haritasında oyuncular 8'e 8 şekilde mücadele verecekleri Drop Zone modunu oynayacaklar. Son olarak ise Tatooine haritasında tek kişi veya arkadaşlarınızla birlikte co-op şekilde hayatta kalma mücadelesi verebileceksiniz. Bu mod aynı zamanda split-screen özelliğini de destekleyecek. Fakat split-screen özelliğinin sadece oyunun konsol platformunda yer alacağını belirtelim.

Betanın başlaması ile birlikte Electronic Arts, Star Wars Battlefront Companion isimli bir kart oyununu da oyunun resmi internet sitesi üzerinde oyuncularına kullanımına açacak. Bu kart oyunu sayesinde oyuncular oyun içi krediler ve silahlar kazanabilecek. Beta aşamasında sadece tarayıcınız üzerinden erişebileceğiniz bu kart oyunu, oyunun çıkışından hemen önce App Store ve Google Play Store'da da yerini alacak.

Beta sürecinde kaydedilen ilerlemeler oyunun tam sürümüne aktarılmayacak. Star Wars: Battlefront, 17 Kasım 2015 tarihinde tam sürümü ile PlatStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yapacak.