Sleeping Dogs Geliştiricisi United Front Games Kapandı

Sleeping Dogs Geliştiricisi United Front Games Kapandı

2012 yılının en başarılı ve sürpriz oyunlarından biri olan Sleeping Dogs'un geliştirici firması United Front Games, bugün yapılan duyuru ile birlikte oyun piyasasından çekilme kararı aldı.

Özellikle Sleeping Dogs, Tomb Raider: Definitive Edition, Modnation Racers, Halo: The Master Chief Collection, Disney Infinity 3.0 Triad Wars, LittleBigPlanet Karting, Modnation Racers  gibi yapımlarla tanıdığımız firma United Front Games hakkında bir süredir dolaşan dedikodular resmileşti ve firma bugün itibari ile tamamen kapandı. Kanada'nın Vancouver şehrindeki ofislerinin kapılarını da kapatan firmanın çalışanları alınan kararlar eşiğinde gün içerisinde evraklarını toplayarak firmayı terk edecekler.

Son olarak 2014 yılında Smash+Grab isimli projeleri için Nexon yapımcı firma ile bir anlaşma gerçekleştiren United Front Games, bir süredir başarısız bir beta süreci geçirdiği Triad Wars ile birlikte bu oyun için çalışmaktaydı. Multiplayer ve co-op odaklı bir oyun olan Smash+Grab, bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Steam'dan erken erişime açılmış ve oyunculardan olumlu yorumlar almayı başarmıştı. Yinede gerek mali durum, gerek istenen projelerin gerçekleştirilememesi sonucu firma kapanma eşiğine kadar geldi ve bugün itibariyle kepenkleri indirdi. Bu da en çok Smash+Grab oyuncularını üzdü diyebiliriz. Ücretsiz bir şekilde benzersiz bir oynanışı oyunculara vaat eden yapım, United Front Games'in kapanmasıyla birlikte Steam'da ulaşılamaz hale geldi. Ayrıca daha önce olumsuz eleştirilere maruz kalarak kötü bir beta süreci geçirmiş olan Triad Wars'ın da full sürümü doğal olarak yayınlanmayacak.

United Front Games'in kapandığını doğrulayan, firmanın yapımcısı Scarlettjen'in duyuruyu yaptığı Tweet'e ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.