Sağlık Bakanlığından Uyarı! Ağır Tedbirlere Geri Dönülecek Zaman Belli Oluyor!

Sağlık Bakanlığından Uyarı! Ağır Tedbirlere Geri Dönülecek Zaman Belli Oluyor!

Dün Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yapılan toplantının ardından okulların 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim yoluyla açılacağı duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamayla duyurulan bu karara göre okullar ise 21 Eylül’de kademeli olarak açılacaktı.

Bu toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da önemli açıklamalar geldi. Koca, “Yüz yüze eğitimin, en az önümüzdeki bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online eğitim yapılması, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesini tavsiye ettik” ifadelerini kullandı. Koca’nın yaptığı açıklamaların devamına baktığımızda ise bizleri çok daha gerçekçi bir senaryo karşılıyor.

Koronavirüsle mücadele konusunda ekim ve kasım aylarına dikkat çeken Koca, “Altını çizerek ifade etmek istiyorum. Tedbirlere riayat hala istediğimiz, arzuladığımız seviyede değil. Bu konuda gevşeme bize bugünlerimizi aratabilir. Özellikle ekim, kasım aylarında gribal enfeksiyonların da devreye girmesiyle riskin daha fazla artması muhtemeldir” dedi.

Koronavirüs pandemisinin dünyada büyük bir hızla yayılmaya devam ettiğini söyleyen Sağlık Bakanı, bugün itibariyle dünyadaki vaka sayısının 20 milyon 500 bine, can kaybının ise 746 bine ulaştığını söyledi. Pek çok ülkede vaka tespitinin sağlıklı şekilde yapılmadığını söyleyen Koca, ülkelerin sağlık altyapısı itibarıyla yeterli tespit yapamadığını, yani bu sayının çok daha yüksek olabileceğini söyledi. 

Ülkelerin koronavirüse karşı mücadelesiyle ilgili bazı önemli bilgiler veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gelişmiş ülkelerde ise tarama yapmaktan imtina edildiğini ve ancak hastaneye yatışı yapılan ağır vakaların kaydının tutulduğunu biliyoruz. Gururla söyleyebiliriz ki Türkiye, filyasyon ve temaslı takibi çalışmalarını sağlıklı şekilde yürüten nadir ülkelerden biridir.” ifadelerini kullandı.