Rust'ta XP ve Level Atlama Özellikleri Kalktı!

Rust'ta XP ve Level Atlama Özellikleri Kalktı!

2013 yılının sonlarına doğru çıkış yapmasına rağmen hâlâ popülerliğini yitirmeyen hayatta kalma oyunu Rust’a köklü değişiklikler geldi. Oyundaki deneyim puanı toplama ve level atlama özellikleri tamamen kaldırıldı.

Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Facepunch Studios’un üstlendiği çevrimiçi hayatta kalma oyunu Rust, 2013 yılının Aralık ayında erken erişime açılmıştı. Hâlâ daha erken erişim sürecinde olan oyun geliştirilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde oyunun Steam sayfasında yayınlanan blog yazısına göre oyundaki tüm oyuncuları yakından etkileyecek bir değişikliğe gidildi ve oyundaki XP sistemi ve level atlama sistemi tamamen kaldırıldı. Firma yaptığı açıklamada bu değişikliğin zorunlu olduğunu çünkü seviye atlama sisteminin oyunun sandbox havasını tamamen değiştirdiğini söyledi. Böyle bir değişikliğe gidilmesindeki en büyük nedenin oyunu oynayan oyuncuların, oyunun temel amacı olan mücadele ederek hayatta kalmaya çalışmak yerine nasıl yaparım da çabucak level atlarım düşüncesini benimsemiş olmalarından kaynaklandığını belirten firma, oyuncuların son levele geldikten sonra yapacak bir şey bulamayıp sitem ettiklerini ve ardından oyunu bıraktıklarını ekledi. Level atlama sistemini kaldırıp yerine yeni bir üretim sistemi getirdiklerini belirten ekip, oyunda bir şeyler üretmek için ihtiyaç duyulan malzemelerin haritanın dört bir tarafına dağıtıldığını böylece oyuncuların üretim yapabilmesi için oyun içinde zaman geçirmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan güncellemeyle birlikte XP ve level atlama sisteminin kaldırılmasının yanı sıra oyunda yaşanan birçok optimizasyon sorunu da giderildi. Ayrıca oyuna birkaç yeni silah daha eklendi. Tüm bunlara ek olarak oyunda yaşanan ani FPS düşüşlerinden haberdar olduklarını belirten ekip, bu sorun üzerinde çalıştıklarını ve en kısa sürede bir yama çıkartacaklarını söyledi.