Resident Evil 7 Torrent'e Düştü!

Resident Evil 7 Torrent'e Düştü!

Capcom'un yeni başyapıtı, Resident Evil serisinin 7.oyunu Resident Evil 7: Biohazard bugün gündüz saatlerinde Torrent'e yenik düştü.

İlk duyurulduğunda korsan oyunların kökünü kazıyacağı, tabiri caizse tarihten sileceği iddia edilen Denuvo, aslında denildiği gibi ilk kullanıldığı aylarda çalıştığı yapımlarda korsana düşülmesini engellemeyi başarmıştı. Denuvo kullanılan yapımlar aylar boyunca kırılamıyor ve bu sayede PC platformunda orijinal oyun satışlarında artış gözleniyordu. Tabii zaman geçtikçe Denuvo'da açık vermeye başladı ve zamanla Denuvo kullanılan oyunlar kırılmaya başlandı. Bunlardan birisi de son zamanlarda çıkışını gerçekleştiren Resident Evil 7 oldu.

Capcom'un büyük umutlarla oyunculara sunduğu ve fazlasıyla beğeni almayı başaran Resident Evil 7, çok geçmeden çıkışından sadece 5 gün sonra korsana yenik düşerek Torrent halinde paylaşılmaya başlandı. Resident Evil 7 ile birlikte yeni bir oynanışa geçen Capcom, oyuncuların beklentisini vermeyi başarmış ve bu türden bir yapımı uygun diyebileceğimiz bir fiyata Steam üzerinden satışa sunmuştu. Oyununun korsana yenik düşmesini engellemek amacıyla Denuvo'nun son sürümünü kullanan Capcom, ne yaparsa yapsın Resident Evil 7'nin korsana yenik düşmesini engelleyemedi.

Denuvo'nun önceki sürümleri kırılabiliyordu ve bunlara DOOM, Rise of the Tomb Raider gibi yapımlarda şahit olmuştuk fakat son yayınlanan ve geliştirilen sürümü henüz kırılamıyordu. Buna da ilki yaşatan Resident Evil 7 oldu. Belkide durumun Denuvo ile hiçbir ilgisi yoktur çünkü oyunun Demo'su yayınlanmıştı ve Demo dosyaları açılıp oyunun sonu ve kullanılabilen silahlar gibi içerikler ortaya çıkmıştı. Belkide bu durumla da oyunun Demo dosyalarının bir alakası vardır. Bu durumu öğrenebileceğimiz ve netleştirebileceğimiz tek durum ise ilerleyen günlerde yeni oyunların kırılıp kırılamayacağını görmek olacak.

Tabii bir diğer merak edilen konu ise Capcom'un bu konuda ne yapacağı olacak. Bildiğiniz üzere Denuvo, çalıştığı yapımların oyunlarına koruma vaati sunuyor fakat oyunda bazı kronik sorunlara da yol açıyor. Özellikle Resident Evil 7'nin PC oyuncuları da bu konuda fazlasıyla şikayette bulunuyordu. Oyunun korsana yenik düşmesi ile birlikte tepkiler çığ gibi artacak gibi görünüyor. Sizce Capcom oyundaki Denuvo sistemini Rise of the Tomb Raider'ın geliştiricileri gibi kaldırır mı?