Refunct İncelemesi

Refunct İncelemesi

Herkese merhaba, bu gün parkur tabanlı basit eğlence oyunu olan Refunct'ın incelemesi ile karşınızdayız Eğer sizde Platform tabanlı bulmaca oyunlarını seviyorsanız bu oyunu kesinlikle beğeneceğinizden eminim. Çok kısa bir oynanışa sahip olmasına rağmen oyunu alan Steam üyeleri oyuna %95 olumlu oyu layık görmüş durumda. Toplamda Refunct ile ilgili yapılan 3.243 incelemenin 2,805 incelemesi olumlu durumda. Buna bizde dahiliz. Olumsuz oyların büyük bir çoğunluğu ise oyunun kısa olmasından kaynaklanıyor, yinede bağımsız yapımcı oyunu için %95 büyük bir başarı.

Oyunda ölmek diye bir kavram bulunmuyor ve şiddet içermiyor. Canlı görsellerin ve başarılı oyun için müzikler ise atmosferi başarılı hale getiren baş etkenlerden. Belli bir süre limitinin olmayışı ise oyuncuyu sitresten kurtarıyor ve rahat bir tempo ile oynama imkanı sunuyor. Tüm bu nedenlerden dolayı da Refunct oyuncusunu eğlendirirken rahatlatıyor.

[linkbox tur="steam" link="http://store.steampowered.com/app/406150" img="https://www.bozuktus.com/wp-content/uploads/2017/01/refunct-icon.jpg" gelistirici="Dominique Grieshofer" boyut="270 MB" fiyat="6,00 TL(indirim 1,98 TL)"]Refunct[/linkbox]

Refunct kontrolleri oldukça basit bir oyun, bunun nedeni ise çok fazla tuşa ihtiyaç duyulmaması ve basit bir mantığa sahip olması. Basit bir yapıya sahip olan oyunda sadece 4 yön tuşu(w,a,s,d) ile birlikte eğilme için(left shift) ve zıplama için(space) tuşları yeterli oluyor, tabi birde menüye dönmek için ESC tuşu :)

Refunct'ın amacı:

Gece gündüz döngüsünün de bulunduğu Refunct'ın amacı çeşitli parkurlardaki bir veya birden fazla butonun üstüne gelip butonu aktif etmek üzerine kurulu. Öğretici bir ölüm yada bir yönlendirici bulunmuyor, zaten ne yapılacağını anlamak oldukça kolay. Oyunda tek bir harita mevcut ve parkurlar parça parça butonları aktif ettikçe açılıyor. Her açılan parkur bir öncekine nazaran daha zor bir yapıya sahip oluyor. Duvarlardan atlamamız, borular, asansörler, sıçrama tahtaları..vs özellikleri kullanmamız gerekiyor. Ayrıca parkurda her bastığınız alanda çimenler çıkıyor, böylece nereden geçtiğinizi veya geçmediğinizi anlayabiliyorsunuz. Oyunu tamamladığımızda ise bizleri hoş bir sürpriz bekliyor. Yapımcının oyunun finalini getirmesi de olukça güzel bir detay olmuş diyebiliriz.

Başarımların kazanılması:

Refunct'da toplamda 4 adet başarım bulunuyor. Bu rakamın az olması da bir eksi ancak bizce önemli bir etken değil. Başarımları tamamlamak için ise oyunu bitirmek yada ilerlemek yetmiyor, ilerledikçe karşımıza çıkan "" ismindeki küpleri toplamamız gerekiyor, Küpleri topladıkça başarımları da kazanmaya başlıyoruz.

Oyunun künyesi:

Çıkış Tarihi: 16 Eki 2015

Tür: Macera, Basit Eğlence, Bağımsız Yapımcı

Platform: PC, Linux, Mac

Geliştirici: Dominique Grieshofer

Yayımcı: Dominique Grieshofer

Etiketler: Parkur, Basit Eğlence, Bağımsız Yapımcı, Kısa, 3D Platformer, Harika Müzik, Macera, Relaxing, Birinci Şahıs, Atmosferik, Tek Oyunculu, Keşif, Colorful, Platformer, Bulmaca, Puzzle-Platformer, Açık Dünya

Koleksiyon kartları:

[gallery link="file" columns="5" ids="18525,18526,18527,18528,18529" orderby="rand"]

Refunct sistem gereksinimleri:

En Düşük (minimum) Gereksinimler:

İşletim sistemi: Windows Vista SP2, 7 SP1 ya da üstü.

İşlemci: Intel Core i3 ya da AMD A6 2.4Ghz

Bellek: 1 GB ya da üstü RAM

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 240, AMD Radeon HD 4670 ya da Intel HD Graphics 4000

DirectX desteği/versiyonu: 10

Disk alanı: 270 MB ya da daha fazla boş depolama alanı.

Önerilen (maximum) Gereksinimler:

İşletim sistemi: Windows 7 SP1 ya da üstü.

İşlemci: Intel Core i5 ya da AMD FX 2.4Ghz

Bellek: 2 GB ya da üstü RAM

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 470 ya da AMD Radeon HD 6870

Ekran Kartı Boyutu: GB ya da üstü VRAM

DirectX desteği/versiyonu: 11

Disk alanı: 270 MB ya da daha fazla boş depolama alanı.