Rainbow Six: Siege'de senaryo modu olmayacak

Rainbow Six: Siege'de senaryo modu olmayacak

Geçtiğimiz günlerde kapalı betası başlayan Rainbow Six: Siege ile ilgili yeni gelişmelerden biriside oyunda senaryo modu olmayacak olması oldu.

Bu durum sadece Rainbow Six: Siege için geçerli değil. Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde eski nesil konsollarda Call of Duty: Black Ops III'ün senaryosunun olmayacağını sosyal medya üzerinden duyurmuştuk. Dün gelen yeni bilgiler doğrultusunda Rainbow Six: Siege'de de senaryo modunun olmayacağı kesinleşti. Bu güne kadar paylaşılan videolardan az çok oyunda senaryo modunun olmayacağı belliydi. Oyunun kapalı beta sürecine gelmesine rağmen henüz senaryo ile ilgili hiç bir vido yayınlanmamıştı.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege Kapalı Beta yarın başlıyor

Ubisoft tarafından yapılan açıklama ile akıllardaki soru işaretleri son buldu. Yapılan açıklamayı özetlemek gerekir ise oyunun sadece multiplayer odaklı olduğu ve senaryo modu ile ilgili olarak hiç bir çalışmanın yapılmadığı belirtildi. Senaryo modu olmamasına rağmen ise oyunun tüm AAA oyunlarının ortalaması olan 60 dolarlık satış fiyatı ile satılacak olması büyük ihtimal ile tepkilere neden olacaktır. Özellikle senaryo modu ile ön plana çıkan AAA yapıtlarından senaryonun kalkması ayrıca tepki çekerken fiyatında da hiç bir değişiklik olmaması ayrıca tepki çekecek gibi duruyor.

Biraz geçmişe dönecek olursak son zamanlarda bu politikayı bir çok oyun benimsemeye başladığını da görebiliriz. Call of Duty: Black Ops III ve Rainbow Six: Siege dışında geçtiğimiz yıl çıkan Titanfall ve Evolve de hikaye modlarını oyunlarının bünyesinden çıkarıp daha iyi bir çevirim içi oyun deneyimi yaratmayı hedeflemişti. Kasım ayında çıkacak olan Star Wars: Battlefront'da bu politikayı benimseyen oyunlar arasında. Dün düzenlen EGX 2015 etkinliği ile birlikte Rainbow Six: Siege'nın da bu politikayı benimsediğini öğrendik.

Sanat yönetmeni Scott Mitchell tarafından yapılan açıklama neticesinde PC, Xbox One ve Playstation 4 için çıkacak olan Tom Clancy's Rainbow Six: Siege içinde senaryo modunun yapılmadığı resmen kesinleşti. Oyunda çevirim için olarak yapay zekaya karşı savaşıyor olacağız. Peki ya bu gelişmeler üzerine siz ne düşünüyorsunuz ? düşüncelerinizi bizimle paylaşın.