Quantum Break Steam'de satılmayacak

Quantum Break Steam'de satılmayacak

Geçtiğimiz günlerde yüksek sistem gereksinimleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Quantum Break'den gelen yeni habere göre oyun Steam'e gelmeyecek.

Daha önce Alan Wake ve Max Payne gibi başarılı yapımları piyasaya çıkan Remedy Entertainment'in yeni oyunu Quantum Break'de EA Games oyunları gibi Steam'e gelmeyecek. EA Games'in oyunlarını Origin platformu üzerinden oyunculara sunduğu gibi Microsoft'da oyunlarını Windows 10 Store üzerinden oyunculara sunmaya karar vermiş durumda.

Resmi açıklamayı Xbox oyunlarının pazarlama sorumlusu Aaron Greenberg yaptı. Greenberg yaptığı açıklamada, Quantum Break'in Windows 10 sürümünü sadece Windows Store'a özel olarak çıkarmak niyetinde olduklarını belirtti. Böylece Quantum Break'in Steam'e gelmeyeceği de resmen belli oldu.

Eğer Quantum Break'i ön sipariş ile almak isterseniz Microsoft tarafından sunulmuş bazı fırsatlardan da faydalanabilirsiniz. Diğer oyunların ön siparişlerine nazaran daha kayda değer ön sipariş hediyesi sunan Microsoft, bu fırsatı sadece oyunu Xbox versiyonunu ön sipariş ile alanlara tanıyor. Quantum Break’in Xbox One sürümünü ön sipariş ile alırsanız oyunun PC sürümüne de sahip olacaksınız. Ayrıca Quantum Break'in yapımcısı Remedy tarafından yapılan Alan Wake ile Alan Wake'e ait The Signal ve The Writer DLC'leri ile gelecek olan oyuna, ön siparişe özel olarak Alan Wake: American Nightmare'da dahil ediliyor.

Ayrıca belirtmek gerekir ise Quantum Break Xbox One ile eş zamanlı olacak 5 Nisan tarihinde PC için'de çıkış yapacak.