Pokemon GO Hızlı Level Atlama Rehberi

Pokemon GO Hızlı Level Atlama Rehberi

Nintendo ve Niantic iş birliği için Android ve iOS için çıkış yapan, yakında da Windows Phone için çıkış yapması beklenen Pokemon GO çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. Her ne kadar Pokemon Go, Android ve iOS için çıkış yapmış olsa da, ülkemize henüz gelmedi. Ancak biz çoktan APK yöntemi ile oyunu edindik ve oynamaya başladık bile.

Daha önce Pokemon GO level ödülleri, en iyi savunma ve saldırı Pokemon'ları, ücretsiz PokeCoin kazanma yöntemleri ve hangi item ne işe yarar? nasıl kullanılır? gibi bir çok rehber ile sizleri bilgilendirmiştik. Şimdi ise Pokemon GO hızlı level atlama rehberi ile nasıl hızlı bir şekilde level atlayabileceğinizin püf noktalarını paylaşıyoruz. Kendi keşfettiğimiz yöntem ile de resmen 30dk içerisinde aşağı yukarı 50.000 Xp gibi bir puan kasmak mümkün oluyor. İlerleyen günlerde ise hangi yumurtadan hangi Pokemon'lar çıkar, hangi Pokemon kaç şeker karşılığı evrimleşir ve hangi Pokemon türü nerede bulunur gibi bir çok rehber ile tekrar karşınızda olacağız.

Öncelikle bilmeniz gereken Pokemon GO'da level atmak için XP ismi verilen seviye puanına ihtiyaç duyurması. XP kazanmak içinde oyunda bir çok şey yapmanız gerekiyor. Bazı işlemler 50XP verirken bazı işlemler ise bunun 10 katı yani 500XP verebiliyor. Hatta Lucky Eggs ile tek seferde 1.000XP almak bile mümkün.

Önünüze çıkan tüm Pokemon'ları yakalayın!

Bazı oyuncuların yaptığı en büyük hatalardan biri düşük CP sahip Pokemon'ları üşendiği için yada PokeBall bitecek diye yakalamamak. Halbuki transfer etmek için dahi olsa alınan her bir Pokemon bir çok açıdan güçlenmenizi sağlıyor. Eğer bir Pokemon'u yakalar isek 100XP kazanmış oluyoruz. Eğer attığımız PokeBall iyi isabet eder ise +10XP, mükemmel bir atışta ise +50XP daha kazanıyoruz. Ayrıca farklı her Pokemon da +500XP daha geliyor.

Pokemon yakalamak XP'nin haricinde bize evrimleştirme ve geliştirmede kullanabileceğimiz şekerlerden 3 adet veriyor. Yakaladığımız Pokemon'u transfer ettiğimiz de ise 1 adet daha şeker geliyor. Ayrıca her Pokemon 100 Stardust'u da beraberinde getiriyor. Stardust'ların ilerleyen zamanlarda oldukça değerli olmaya başladığı da bilinen bir gerçek.

[reklam]

Daha fazla XP almak için sık bulunan Pokemon'ları evrimleştirin!

Zubat, Ratata, Pidyet, Weedle

Zubat, Ratata, Pidget ve Weedle gibi bol bulunan Pokemon'ları yakalamanın bir diğer faydası ise evrimleştirme de gelen 500XP. Yani 4 adet Weedle yada Pidget yakaladığınızda 3 tanesini transfer edip 1 tanesini evrimleştirdiğiniz de kolay yoldan 500XP almış oluyorsunuz ve yakaladığınız Pokemon bir işe yaramış oluyor. İşlem şöyle; 4 pokemon 12 candy(şeker), 3 pokemon transferi +3 şeker, toplam 15 şeker. Evrime giden 12 şeker, artan 2 şeker. Elde edilen ise; 4 pokemon 3x100=400XP, 1 evolve işlemi 500XP + iyi atış bonusları.

Gezinirken Incense itemini kullanmayı ihmal etmeyin!

Pokemon GO Incense

Eğer elinizde bir Incense itemi bulunuyor ise bunu gezinirken kullanmanızda fayda var. PokeStop noktalarına atılan Lure Module iteminin bir benzeri olan Incense sayesinde etrafınızı bir koku(tütsü konusu) sarıyor ve çevredeki tüm Pokemon'lar size doğru geliyor. Ancak yanınızda başka oyuncular dahi olsa Incense sayesinde gelen Pokemon'lar diğer oyunculara görünmeyebiliyor. Ayrıca söylenene göre gizlenen Pokemon'lar da bu item sayesinde karşınıza çıkıyor ve daha fazla Pokemon yakalamış oluyorsunuz. Dolayısıyla daha fazla XP kazanmış oluyorsunuz.

Oyunun başında 2 adet Incense sahibi olursunuz, daha sonra ise level atlayarak bu iteme sahip olabilirsiniz. Yada Shop'tan 1 adet için 80 PokeCoin, 8 adet için 500 PokeCoin ve 25 adet için 1.250 PokeCoin vererek Incense sahibi olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Pokemon GO İtemleri Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Pokemon GO Incense

  • Oyunun başında 2 adet Incense hediye olarak gelir.
  • 5 level de 1 adet Incense hediye olarak gelir.
  • 10 level de 1 adet Incense hediye olarak gelir.
  • 15. level de 1 adet Incense hediye olarak gelir.
  • 20. level de 2 adet Incense hediye olarak gelir.
  • 25. level de 1 adet Incense hediye olarak gelir.
  • 30. level de 3 adet Incense hediye olarak gelir.
  • 35. level de 2 adet Incense hediye olarak gelir.
  • 40. level de 4 adet Incense hediye olarak gelir.

Bırakın gezmeyi, Pokemonlar ayağınıza gelsin!

Pokemon GO Lure Module

PokeStop noktalarında kullanılabilen bu item PokeStop'ları resmen pokemon cennetine çeviriyor. Incense iteminin aksine sabit olduğu için gezmeden, yorulmadan Pokemon yakalamak Lure Module sayesinde mümkün. Ayrıca Lure Module herkes tarafından göründüğü için, Lure Module kullanmasak bile bir başka oyuncunun Lure Module attığı görebiliyoruz ve PokeStop'a giderek Lure Module'den faydalanabiliyoruz. Level atlayarak elde edebileceğimiz Lure Module'ü Shop'tan da temin edebiliyoruz. 1 adet Lure Module 100 PokeCoin ve 8 adet Lure Module 680 PokeCoin karşılığında satın alınabiliyor.

  • 5 level de 1 adet Lure Module hediye olarak gelir.
  • 10 level de 1 adet Lure Module hediye olarak gelir.
  • 15. level de 1 adet Lure Module hediye olarak gelir.
  • 20. level de 2 adet Lure Module  hediye olarak gelir.
  • 25. level de 1 adet Lure Module hediye olarak gelir.
  • 30. level de 3 adet Lure Module hediye olarak gelir.
  • 35. level de 1 adet Lure Module hediye olarak gelir.
  • 40. level de 4 adet Lure Module hediye olarak gelir.

İki kat daha hızlı level kasmak için Lucky Egg iteminden faydalananı!

Pokemon GO Lucky EggsPokemon GO'da hızlı bir şekilde yükselmek isteyenler için Lucky Eggs(şanslı yumurta) en önemli item diyebiliriz. Lucky Eggs sayesinde yapacağınız tüm işlemlerde 2 kat daha fazla level(seviye) puanı(xp) elde etmemiz mümkün kılınıyor. Ancak Lucky Eggs diğer genel destek itemleri gibi sadece 30 dakika geçerli oluyor. Bu nedenle Lucky Eggs kullanmadan önce dolu dolu fayda sağlayacak bir zamanı seçmeliyiz ki Lucky Eggs boşa gitmesin. Yine Lucky Eggs itemi biter ise level atlayarak kazanmak veya Shop'tan satın almak mümkün. PokeCoin karşılığında alabileceğimiz 1 adet Lucky Eggs 80 PokeCoin, 18 adet Lucky Eggs 500 PokeCoin ve 25 adet Lucky Eggs 1250 PokeCoin karşılığında satılmakta.

  • 9 level de 1 adet Lucky Egg hediye olarak gelir.
  • 10 level de 1 adet Lucky Egg hediye olarak gelir.
  • 15. level de 1 adet Lucky Egg hediye olarak gelir.
  • 20. level de 2 adet Lucky Egg hediye olarak gelir.
  • 25. level de 1 adet Lucky Egg hediye olarak gelir.
  • 30. level de 3 adet Lucky Egg hediye olarak gelir.
  • 35. level de 1 adet Lucky Egg hediye olarak gelir.
  • 40. level de 4 adet Lucky Egg hediye olarak gelir.

Bol bol Evlove yapın ve mümkünse Lucky Eggs kullanın!

Pokemon GO Evlove

Özel taktik: Biz bu item için özel bir taktik geliştirdik ve Lucky Eggs itemini aktif etmeden önce Evlove(evrimleştirme) işlemi için kaynak topluyoruz. Yaklaşık 50 adet evrimleştirmeye uygun Pokemon olduğunda ise Lucky Eggs itemini kullanıp, sürekli olarak evrimleştirme yapıyoruz. Böylece her bir evrimleştirme işleminde 500XP yerine, tam 1.000XP alıyoruz. Üstelik tek şanslı yumurta ile aşağı yukarı 50 evolve işlemi yapmak mümkün, hal böyle olunca hem Pidget, Weedle, Ratata ve Zubat gibi bol bulunan pokemonlar bir işe yarıyor, hemde biriken şekerler azalmış oluyor. 30 dakika içerisinde gerçekleşen evrimleştirme sonucunda ise 50.000XP gibi hatırı sayılır bir puan elde etmek mümkün oluyor.

Bol PokeStop buldunuz mu yürümeye ara verin ve biraz dinlenin!

Bu birazda sizin şansınıza kalmış bir durum. Bazı oyuncuların evinde bile PokeStop bulunurken (bizim gibi), bazı oyuncuların ise yaşadıkları ilçede yada beldede hiç bir şey yok. Hele hele köyde..vs yaşıyor iseniz bu konuda oldukça şanssızsınız. Ancak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşıyor iseniz tek bir yerde 3 yada 4 PokeStop bulmanız bile mümkün. Hatta 5 PokeStop'un olduğu bölgeler bile var.

Bol bol PokeStop olan bir yer bulduğunuzda yapmanız gereken çok basit. Kamp kurup sürekli PokeStop çevirmek ve her seferinde 50XP kazanmak. Böylece hem hızlı bir şekilde XP alabilir, hemde çantanızı itemler ile doldurabilirsiniz. Üstelik bu kadar çok PokeStop'un odluğu yerde tek olmanız pek mümkün değil, Sürekli Lure Module atan oyuncular olacaktır. Tadını çıkarın.

GYM'leri rakipten temizleyin ve kendi Pokemon'unuzu yerleştirin!

Pokemon GO Professor Willow

Bir diğer XP kazanma yöntemi ise savaşmak. Rakip takıma ait GYM bölgelerine giderek rakibin Pkemon'larını yenerek XP kazanmak mümkün. Genelde GYM savaşlarının ana nedeni kolay ve Ücretsiz olarak PokeCoin kazanma isteği olsa da GYM'da savaşarak XP kazanmakta mümkün.

İlginizi çekebilir: Pokemon Go’nun En İyi GYM Saldırı Pokemon’ları.

İlginizi çekebilir: Pokemon Go’nun En İyi GYM Savunma Pokemon’ları.

Boşuna yürümeyin! Egg Incubator (kuluçka makinası) her zaman aktif olsun!

Pokemon GO Egg Incubator

Son olarak bahsedeceğimiz XP kazanma yöntemi biraz emek istiyor. Zira bu yöntemde yapmanız gereken bol bol yürümek. Yeni ve güçlü Pokemon'lar kazanmak için gerekli olan yumurta çatlatma işlemi, aynı zamanda level atlamanıza da az da olsa fayda sağlıyor. PokeStop gezerek elde ettiğiniz yumurtaları Egg Incubator ile kuluçkaya yatırdığınızda yapmanız gereken 2km, 5km yada 10km yürümek. Koşmak yada hızlı bir şekilde araç ile yol almak işe yaramaz, 20km hızın altında hareket etmeniz gerekiyor.

Pokemon Yakalamak100 XP
Farklı Pokemon Yakalamak500 XP
Excellent Throw100 XP
Great Throw50 XP
Nice Throw10 XP
Curve Ball10 XP
Pokemon Geliştirmek500 XP
Pokestop Ziyareti50 XP
Gym ZiyaretiDeğişkenlik gösterir.