Counter Strike: Global Offensive  ve Skinler

Counter Strike: Global Offensive ve Skinler

Counter-Strike: Global Offensive kısaca Cs:Go oyunu Hidden Path Entertainmen ve Valve tarafından geliştirilmiş nişancı özellikli çevrimiçi oynanan aksiyon türü bir oyundur. Cs:Go ilk olarak 21 Ağustos 2012 tarihinde Steam aracılığı ile satışa sunulmuş olup Microsoft Windows, PlayStation 3, Mac OS X ve Xbox gibi oyun platformları üzerinden oynanabilmektedir.

Counter Strike oyun serisinin öncekileri gibi Global Offensive birçok oyuncu ile görevler yapılarak oynanan birinci kişi nişancı oyunudur. Oyuncular öncelikle bu görevleri tamamlamalı veya düşmanı yok etmelidirler. Cs:Go oyununda diğer serilerinde ki gibi teröristler (terrorists) ve teröriste karşı mücadele eden birlikler (counter – terrorists) yer almaktadır. Oyuna hangi birlik ile başlarsanız onunla ilgili görevleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Örnek olarak de yıkım haritasında teröristler bomba kurmak için çabalarken, teröristler ile mücadele eden birlikler bombanın kurulmasını engellemeye ve yahut kurulan bombayı patlamadan imha etmeye çalışırlar. Tüm Counter Strike oyunlarında olduğu gibi her tur görevlerin tamamlanması ya da düşman takımın tamamının yok edilmesi ile sona ermektedir. Tur bitmeden ölen oyuncular ise tekrar dirilebilmeleri için turun bitmesini beklemeleri gerekir. Ardından yeni tur başlamaktadır. Oyuncular her bir önceki göre kazanımlarına göre para karşılığı silah ve ekipmanlarını satın alabilir. Global Offensive oyununda tüm görevlere ek olarak arms race (silah yarışı) adında yeni bir mod eklenmiştir. Bu mod ile Counter Strike haritalarının yanına farklı haritalarda eklenmiştir. CS-GO oyununda oyun için ekonomik dengeler çok önemlidir ve bu durumu kendi lehinize çevirmek için çeşitli taktikler uygulanabiliyor. CS GO Eco Guide konusunu inceleyerek bazı taktikleri öğrenebilir ve karşı takımı ekonomik gücünüz ile yenebilirsiniz.

CS:GO Skinleri

Global Offensive ile birlikte oyuna katılan skinler; oyun ekonomisini tamamen değiştirmiştir. Skinlerin değerleri 0.10$ ila ila 9-10 bin$ arası değişmektedir. Skinlerin değerini nadirliği belirlemektedir. En nadir skinler kırmızı renk işaretlenen "Çok Gizli Tüfekler" ve sarı renk ile işaretlenen Bıçaklar ve Eldivenlerdir. En pahalı skinleri Most Expensive CS-GO Skins konusundan inceleyebilirsiniz.

Oyun içinde drop olan skinler genelde düşük değerli de olsa, operasyon modları ile gelen coinleri satın alan oyunculara, görevlerde en pahalı skinlerin düşme ihtimali vadır. En son güncelleme olan "Hydra Güncellemesi" sonrası yapılan görevlerde AWP Dragon Lore ve Medusa gibi top level skinlerin düştüğünü dahi oyuncu videolarından şahit olduk.

Oyun Modları

CS:GO oyunu için altı adet oyun modu bulunmaktadır. Modlar hakkında kısa bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

Klasik ve Rekabetçi Modu: Rehine ve bomba senaryolu oyundur.

Rehine senaryosunda teröristler ile mücadele eden ekibin terörist bölgesindeki rehineleri kurtarması gerekmektedir. Teröristlerin ise rehinelerin kaçırılmasını engellemesi gerekmektedir. Teröristler rehinelere zarar vermemeli verdiği takdirde para cezası almaktadırlar.

Bomba senaryosunda ise terörle mücadele ekibinin, teröristlerin A ve B noktalarına C4 patlayıcısını kurmasını engellemeleri gerekir. Bomba imha edildiği takdirde kaç tane teröristin hayatta kaldığı önemsizdir. Rekabetçi mod içinde CS-GO Ranking System kurallarına göre oyunculara rütbe verilmekte ve bu rütbe derecelerine göre oyuncular maçlarda eşleştirilmektedir.

  • Ölüm Maçı: Bu oyun modunda ise tüm oyuncular karşı takımdaki kişileri öldürebilmektedir. Ölündüğü takdirde ise yeniden doğulmaktadır.
  • Yıkım: Bu oyun modu bomba imha haritalarında oynanabilmektedir. Her bir düşman öldürüldüğü zaman bir sonraki silaha geçilmektedir.
  • Silah Yarışı: Ölüm şampiyonu üzerine kurulu bir oyun türüdür. Oyuncular diğer takımdaki oyuncuları öldürmesi sonrası yeni bir silah kazanırlar. En son silahı kazandıktan sonra ise altın bıçak kazanılır. Bu bıçak ile rakibini öldüren taraf oyunu kazanmaktadır.