Overwatch'un Yeni Kahramanı; Guardian Robot!

Overwatch'un Yeni Kahramanı; Guardian Robot!

Efi tarafından yaratılan yeni karakter! Numbani'ye seslenen Orisa Overwatch'ta "Kısa bir hayatı olan OR15 savunma robotlarından" bazılarını çıkaran bir Guardian Robotu.

Bu materyeller Efi Oladele aracılığıyla satın alındı ve harçlarını, pasif halde bırakılmış OR 15 botlarından birine satın alınmak için harcandı.

Önceden de söylendiği gibi, Numbani'nin koruyucuya ihtiyaç duyduğuna inanılıyordu. Görünüşe bakılırsa geliştirilmiş OR15'in varlığını hissediyordu. Bu vesileyle robot tamir ettirildi ve bir "kişilik çekirdeği" ile "yeniden güncellendi".

(Orisa'nın detaylı hikayesine ve videosuna buradan ulaşabilirsiniz.)

Detaylardan bahsetmek gerekirse; Orisa iki yıldızlı zorluk seviyesine sahip bir tank karakter ve geliştiricisinin güncellemesine göre, oyunda başka bir tankın atış aralığına sahip.

Reinhart'ın bariyer kalkanı çizgileri, Winston'un bariyer kabarcığı boyut ve şeklinin yarısı kadar bir alanı içine alıyor. Yani takım arkadaşlarını korumak için bu bariyer kullanılabilir. Her şeyi hedef aldığı yere yansıtacak ve müttefikleriyle birlikte kendini koruyabilme yeteneğine sahip olacakta denilebilir. Diğer bariyer türlerinin aldığı normal hasar miktarını alan bu bariyer Symmetra Ultimate Fire bariyerden geçebilmektedir.

Toprağa atılabilecek ve tambur gibi görünen bir madde olan Supercharger Ultimate'i, Osira sırtından çekip yere indiriyor ve takım arkadaşlarının görüş alanındaki hasar miktarlarını artırıyor. Düşman bu Supercharger'ı tahrip edebilmektedir, bu sebeple bariyerle düşmanın görüş alanından dışarı çıkmak yada korumak daha iyidir denilebilir.

Savunma sistemini güçlendirmesi ve Supercharger'ı dağıtma özellikleriyle beraber "Düşmanları harekete geçirmek ve yavaşlatmak için kullanılabilir."

Overwatch Orisa

Yetenekleri aşağıda yazdığımız gibi olacak;

Fusion Driver: Otomatik mermi topu sürekli hasar verir, ancak ateş edilme esnasında hareket hızını düşürür.

Fortify: Geçici bir süreliğine aldığı hasar miktarını azaltır ve hareketi engelleyen etmenlerden etkilenmez.

Halt!: Patlatabildiği alandaki düşmanları yavaşlatır ve patlamaya yer çekimi başlatır yani vakumlar.

Protective Barrier: Oynayanı ve düşmanlarını koruyan sabit bir bariyer oluşturur.

Supercharger: Müttefikler tarafından görme hattına verilen zararı artırmak için cihaz yerleştirir.