Overwatch'un Roadhog'ına Nerf Geliyor

Overwatch'un Roadhog'ına Nerf Geliyor

Overwatch'taki en nefret edilen, ama oyuncular tarafından da en çok oynanan kahramanlardan birisi olan Roadhog, rekabete dayalı birçok oyunda yer alan kahramanlarda bulunan özelliklerden birine sahip. League of Legends'tan Blitzcrank, Mobile Legends'den Franco gibi daha sayamayacağımız birçok Moba oyununda bulunan bu yetenek, oyuncuları çileden çıkartabiliyor.

Şimdiye kadar yazdıklarımıza göre bu yeteneğin ne olduğunu tahmin etmiş olabilirsiniz. Evet kanca veya başka bir şeyin yardımı ile rakibi kendine çekme. Bu yeteneğe bahsetmekte olduğumuz Roadhog'da sahip. Oldukça kalıplı ve rakiplerine korku salan Roadhog'un yavaş olsa da güçlü saldırılarının olmasının yanı sıra, düşmanı kendisine çekmesine yarayan kanca yeteneği oyuncuları çileden çıkartıyor. Aslında yetenekten dolayı değil, yeteneğin fazlasıyla etkili ve güçlü olmasından dolayı. Kancanın "Hitbox"unun aşırı derecede yüksek olmasından dolayı, Roadhog'un karşısındaki düşman sağa sola kaçsa, zıplasa veya saklansa bile Roadhog o rakibini bu yeteneği sayesinde kendine çekebiliyor. Oyunculardan gelen tepki doğrultusunda Roadhog'un bu yeteneğine nerf getirmeye karar veren Blizzard, yeteneğin kuvvetini genel çerçevede azaltmaya karar verdi. Kahramana gelecek olan nerf sonrasında Roadhog, rastgele attığı kancalar ile rakiplerini kendisine çekemeyecek. Roadhog'un rakiplerini bu yetenekle çekmesi için rakibinin kendisinin görüş menzili içerisinde olması gerekiyor. Herhangi bir nesnenin içerisinden veya sabit kalmayan bir rakibini rastgele atışla kendisine çekme devri sona eriyor.

Roadhog'a gelmesi planlanan bu nerfün ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi yok fakat önümüzdeki hafta PTR sunucularına eklenmesi bekleniyor.