Overwatch'un Derecelendirme Sistemi Değişecek!

Overwatch'un Derecelendirme Sistemi Değişecek!

Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Blizzard’ın üstlendiği takım tabanlı çevrimiçi FPS oyunu Overwatch’un derece sisteminden memnun kalmayan Blizzard, sistemde tekrar değişikliğe gideceğini açıkladı.

Battle forumunda yazdığı blog yazısında oyunun derecelendirme sisteminde yaptıkları değişikliklerin bekledikleri sonuçları sağlamadığını belirten Blizzard’ın baş tasarımcısı Scott Mercer, Overwatch’un 3. sezonunda yeniden değişikliğe gidileceğini belirtti.

Satışa sunulduğu andan itibaren oyuncular tarafından oldukça sevilen Overwatch, Twitch üzerinde de en çok izlenen oyunlar arasında ilk beşte yer alıyor. Gerek takım tabanlı bir oyun olması gerekse de eğlenceli bir oyun akışına sahip olmasıyla oyuncuları kendine bağlayan Overwatch’un üçüncü sezonunda ne gibi değişikler olacağı ve üçüncü sezonun ne zaman başlayacağı soruları da Scott Mercer tarafından blog yazısında cevaplandı. Dün yayınlanan blog yazısı şöyle:

Şu andan itibaren üçüncü sezonun rekabetçi maçları için yaptığımız değişiklikleri PTR’de denemeye açıyoruz. Üçüncü sezonun en büyük değişikliklerini Skill Rating hesaplamada ve Skill Tier yerleştirmede yaptık.

İkinci sezonla üçüncü sezon arasında gözle görülebilir en büyük değişikler rekabetçi oyun için yaptıklarımız oldu. Takipçilerimizden aldığımız geri dönüşlerle birlikte sezon arası süreyi kısalttık ve bir haftaya indirdik. İkinci sezon 24 Kasım tarihinde bitecek ve üçüncü sezon 1 Aralık tarihinde başlayacak. Her zamanki gibi oyun içinde yeni sezonun başlamasına kalan sürenin geri sayımı olacak.

Skill Rating ve Skill Tier üzerinde yaptığımız değişiklikleri açıklamadan önce birkaç şeyi açıklamak istiyorum. İlk ve en önemli olanı, elimizden geldiğince maçları en adil şekilde oynamanızı sağlamaya çalışıyoruz. Takımlar arasındaki denge oyundan keyif alabilmenizdeki en büyük etken. Aynı zamanda her yeni rekabetçi sezonun yeni bir başlangıç olmasını istiyoruz. Ancak yeni sezonda herkesin Skill Rating’ini sıfırlarsak bu sefer de, oyuncular tekrar kendi seviyelerini bulana kadar, takımların dengesizliğinden maçlarını kalitesi oldukça düşecek. Bundan dolayı Skill Rating’i tamamen sıfırlamak yerine bir önceki sezondaki Skill Rating’inizi yeni sezondaki başlangıç değeriniz olacak şekilde ayarladık.

İkinci sezonda Skill Tier üzerinde yaptığımız değişiklikler sonucu Gold ve Platinum seviyelerinde yığılma oluştu ve bu oyunun akışında sıkıntı oluşturdu. Üçüncü sezonda yine aynı durumu yaşamak istemiyoruz. Bu bizim kaçınmak istediğimiz bir şey.

Sonuç olarak; üçüncü sezondaki başlangıç Skill Rating’inizi belirlemek için birçok yolu test ettik. Herkese yeni bir başlangıç sağlamak yerine daha adil bir oyun sunmanın daha önemli olduğunu öğrendik. Dolayısıyla bazılarınız kendilerini üçüncü sezona başlarken mevcut Skill Rating’inden daha düşük seviyede bulabilirsiniz veya ilk maçınızı kazansanız da kaybetseniz de biraz düşüş yaşayabilirsiniz, ama merak etmeyin birkaç maçtan sonra bu durum normal değerlerine geri dönecektir.

Oyun hakkında yaptığınız geri dönüşler, yorumlarınız ve PTR üzerinde oyunun geliştirilmesine katkı sunduğunuz için teşekkür ederiz.

Milyonların oynadığı Overwatch oyununa hâlâ sahip değilseniz oyunun standart sürümünü 39,99 euro’ya, Origins Edition sürümünü ise 59,99 euro’ya battle.net adresi üzerinden satın alabilirsiniz.