Overwatch’ta Mei Karakterinin Bug’unu Kullananlar Banlanacak

Overwatch’ta Mei Karakterinin Bug’unu Kullananlar Banlanacak

Overwatch’da bulunan Mei karakterinde şuanda buz duvar bugu bulunuyor. Daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse, 3v3 modunda oyuncular Mei’nin Buz Duvarı yeteneğini kullanarak kendilerini haritanın dışına çıkarıyor ve diğer oyunculara görünmeden ateş edebiliyor. Bir süredir bu sorunun çözümü için Blizzard’a mailler gönderen oyuncular buna bir yanıt aldı fakat aldıkları yanıt pekte isteyecekleri gibi değil.

Öyle ki Blizzard bu hatanın kaynağını bulmanın oldukça zor olduğunu belirtiyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Blizzard Genel Yayın Yönetmeni Jeff Kaplan’da şunları dile getiriyor:

“Bu hatayı takip etmemiz gerçekten zor. Umuyoruz ki bu hatayı çözecek bir güncellemeyi en kısa sürede yayınlayacağız. Ama şunu da belirtmemiz gerekiyor ki yakın zamanda yayınlayacağımız güncellemeler bu sorunu çözemeyebilir. Halen daha çalışmalarımız bu yönde devam ediyor fakat dediğim gibi, sorunun kaynağını henüz kesin olarak bulamadık.”

Jeff Kaplan’ın da sözlerinden anlaşılacağı üzerine bu sorun için henüz bir çözüm üretilememiş. Şimdilik bu durum ile ilgili sadece önlem almaya karar kılan Blizzard’ın Genel Yayın Yönetmeni Jeff Kaplan şunları söylüyor:

“Bu açığı kullanan bütün oyuncular için harekete geçeceğiz. Overwatch bir PvP oyunu ve bu şekilde oyunun mekaniklerini kendi çıkarları için kullananlara ceza vereceğiz. Hile ve hack gibi durumlarda nasıl bir yaptırım uyguluyorsak bunda da aynı yaptırımları uygulayacağız.”

Yani görünen o ki bu bug’u kullanan oyuncular oyundan ban cezası alacaklar. Biz sizi şimdiden uyaralım, eğer bir oyuncu tarafından şikayet edilirseniz aynı yaptırımlara tabii tutabilirsiniz.