Overwatch Efi Oladele ve Orisa'nın Hikayesi

Overwatch Efi Oladele ve Orisa'nın Hikayesi

Numbani'nin kısa ömürlü OR15 savunma robotlarından birinin parçası olan Orisa, kentin yeni koruyucusudur, lakin hala bir fırın ekmek yemesi lazımdır.

İlk olarak Omnic Krizi'nden önce devreye giren OR14 "Idina" serisi güvenlik robotları Nijerya'da inşa edildi. Savaşın ardından kriz olduğu için diğer birçok modelle birlikte üretim dışı bırakıldı. Yaklaşık yirmi yıldan sonra Numbani kendini dış güçlerden korumak için OR14 isimli programını canlandırdı ve yeniden başlattı. Bu yeni OR15'ler, Doomfirst'in saldılarına uğramadan kısa bir süre önce oluşturuldu.

Saldırı sonrasında hurdaya çıkan program, sivil hükümetin geride kalan OR15 isimli envanterini sattı. Bazı parçalar, on beş yaşındaki Efi Oladele tarafından alındı. Bu iddia robotik ve yapay zekâ alanında erken başarıları olan Adawe Vakfı tarafından ödenek kazandı.

Açık fikirli ve anlayışlı ebeveynlerinin onayıyla Efi, harcanmış OR15 botlarından birine sahip olmak için bu ödeneği harcadı. Numbani'nin koruyucunun olması gerektiğine ve yükseltilmiş bir OR15'in bunların üstesinden gelebileceğine inandı. Efi robotu yeniden yapılandırdı ve tamir ettirdi, kendi tasarladığı kişilik çekirdeğini taktı. Numbani'nin en yeni kahramanı Orisa'yı seçti.

Orisa, şehre hizmet verebileceğini gösterdi lakin en iyi protokollerini edinmek için hala çalışıyor. Omnic'in deneyimsizliği ara sıra sorumluluk sahibi olmasına sebep oluyor. Neyse ki, Efi'nin gerekli değişikleri yapma arzusu ve Orisa'nın uyarlanabilir yapay zeka kurumu arasında yaratıcı ve robot her zaman doğru ayarları yapabiliyor.

Dünya onun işlevselliği hakkında çok şey öğrenecek ve Orisa kariyerini gardiyan olarak başlatacak. Ancak Efi'nin limitsiz optimistliği ve artmakta olan onur ve görev anlayışı tarafından yönlendirildiği sürece, Orisa Numbani'yi ve yaratıcısını her ne pahasına olursa olsun korumaya hazırlanıyor denildi.

(Karakterin özelliklerine ise buradan ulaşabilirsiniz.)