Overwatch Dünya Kupası 2017!

Overwatch Dünya Kupası 2017!

Overwatch Dünya Kupası zamanı geldi çattı! Yalnız, bu yıl işler biraz daha farklı işleyecek.

Blizzard, bu ay itibariyle her ülkedeki oyuncular arasından en iyi 100 tanesini incelemeye alacak. Nisan ayı geldiğinde bu 100 oyuncunun istatistiklerinden faydalanılarak ülkelerin ortalama başarıları saptanacak. En başarılı 32 ülke Overwatch Dünya Kupası 2017'de ter dökecek!

Süreç nasıl ilerleyecek?

32 ülke seçildikten sonra Blizzard bu takımlardan sorumlu olacak bir ulusal komite oluşturulmasını istiyor. Ülkelerdeki yetkinliklerine göre Blizzard bu ulusal komite için adaylar gösterecek ve her ülkedeki en başarılı 100 oyuncu bu adaylardan birkaçını kendilerini temsil etmeleri adına seçecek. Bu komite turnuva boyunca maçlarda hangi oyuncuların oynayacağı gibi konularda söz sahibi olacak. 32 takım, bu süreçlerin ardından 8'li gruplar halinde canlı yayında izleyebileceğimiz maçlar oynayacaklar. 8'erli grupların maçlarını nerelerde oynayacakları ise henüz kesinleşmedi. 4 gruptan ilk 2 sıradaki ekipler daha sonra BlizzCon 2017'de şampiyon olmak adına kapışacaklar!

Mevut Ülke Sıralamaları

Yukarıdaki linkten şu an ilk 50 sıradaki ülkeleri gözden geçirebilirsiniz. Şu anda Türkiye 3948 puanla 26. sırada bulunuyor! Yani bir aksilik olmazsa biz de Overwatch 2017 Dünya Kupası'nda yer alacağız!

Geçen senenin şampiyonu hatırlayacağınız üzere Güney Kore olmuştu. Turnuvanın en değerli oyuncusu da Winston "main"i Miro olmuştu. Bu seneki etkinlikleri de dört gözle bekliyoruz!