Overwatch'dan Sudden Death Kalkıyor!

Overwatch'dan Sudden Death Kalkıyor!

Overwatch'un rekabetçi modu ile birlikte oyuna bir çok yenilik dahil edildi. Bir çoğu oyuncular tarafından sevilip benimsenirken, bir çoğuda eleştirilerin hedefinde kaldı. Oyuncular tarafından beğenilmeyen bir özellik ise, Overwatch'un işi tamamen şansa bıraktığı ve oyuncuları mağdur ettiği Sudden Death modu oldu.

Sudden Death modu nedir? diye soracak olur iseniz oyunda eşitlik olduğunda devreye giren son round diyebiliriz. Normal bir round süresinden kısa olsa da bu modda işler biraz yetenek ve takım performansından çok şansa dönüyor. Rekabetçi bir oyunda ise oyuncular şansa bırakılmış bir galibiyet veya mağlubiyet istemiyor.

Overwatch Sudden Death

Ani ölüm olarak çevirilen Sudden Death modunda yazı tura atılıyor ve hangi takımın saldırı yapacağı, hangi takımın ise defans yapacağı bu yazı turaya göre belirleniyor. Üstelik şöylede bir saçmalık var. Sudden Death olması için her iki takımında son noktaya kadar gitmesi yada berabere kalması gerekiyor. Yani rakip takım zaten sizin defansınızı daha önce geçmiş, sizde rakip takımın defansını geçmiş oluyorsunuz. Yazı turada ise bir mucize olmaz ise saldırı yapan takım kazanıyor. Şansınız var ise saldırı yapıp oyunu kazanıyorsunuz, şansınız yok ise kaybediyorsunuz. Üstelik saldırı yapan takımın ilk noktayı alması kazanması için yeterli oluyor.

İşte tamda bu yüzden Blizzard Overwatch'dan Sudden Death modunu kaldırmaya karar vermiş durumda. Geçtiğimiz haftalarda Jeff Kaplan yaptığı açıklamada oyuncuların "Sudden Death" sistemini adaletsiz bulduklarının farkında olduklarını belirtmişti. Ancak Sudden Death mekaniğinin oyundan ne zaman kalkacağı konusunda bir tarih vermemişti. Overwatch'un tasarımcılarından Scott Mercer ise Sudden Death mekaniğinin ikinci sezonda oyundan kaldırılacağını açıkladı. Marcer verdiği röportajda Sudden Death modunun takımlar arasında bir dengeye yaratacağını düşündüklerini ancak bunun işe yaramadığını kabul etti.

Overwatch Rekabetçi Modu

Ayrıca geçtiğimiz günlerde gelen yeni 1.0.5 güncellemesi ile Sudden Death sürelerinde değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklik ile saldırı haritaları Hanamura 1dk 35sn, Temple of Anubis 1dk 30sn ve Volskaya Industries 1dk 35sn, Eskort haritaları Dorado 1dk 30sn, Route 66 1dk 35sn ve Watchpoint: Gibraltar haritasının Sudden Death süresi 1dk 35sn olurken Hibrid haritaları King’s Row 1dk 30sn ve Numbani 1dk 50sn olarak güncellendi. Hollwood haritasının ise Sudden Death süresi değişmedi ve 1dk 45 sn olarak kaldı.

Sudden Death mekaniğinin oyundan kaldırılması ile birlikte ise yerine beraberlik durumu gelecek. Ekstra round yerine gelecek olan beraberlik durumu ile ilgili ise henüz bir bilgi yok. Önümüzdeki sezonun bitmesine yakın yeni beraberlik sistemi ile ilgili detaylar paylaşılacaktır.