Overwatch'da dengeler değişecek

Overwatch'da dengeler değişecek

Overwatch'da bulunan 21 kahramanın oyuna oldukça dengeli bir şekilde eklendiğini daha önce söylemiştik. Ancak Blizzard yinede ince ayrıntıları göz önünde bulundurup, oyunculardan gelen geri bildirimleri değerlendirerek, 2 karakterin dengesi ile güncelleme yapılarak oynanacağını belirtiyor.

Oyunun yönetmeni Jeff Kaplan'ın Eurogamer'a verdiği röportaj ile gündeme getirilen konuya göre saldırı karakteri McCree ile tank karakteri D.Va'nın oyun içerisindeki dengeleri istenildiği gibi değil. Bu yüzden ilerleyen zamanlarda oyuna dahil edilecek güncellemeler ile bu iki karakterin dengelerinde değişiklikler olacak.Overwatch D-Va McCree

Yapılan açıklamaya bakılacak olur ise, Blizzard adına konuşan başarılı yönetmen Kaplan, McCree'in biraz güçlü olduğunu düşündüklerini belirtiyor. Özellikle özel saldırı özelliği "Its High Noon" un fazla güçlü olduğunu belirten Kaplan, röportajda "Its High Noon"u duyup kaçmayan oyuncu var mı?" cümleleri ile durumu özetliyor. Bu özelliğin "Fan the Hammer" ile sadece saldırı, savunma ve destek karakterlerinin dışında, tanklara karşı bile oldukça güçlü olduğunu belirten Kaplan, yapılacak düzenlemede en azından McCree'nin tanklara karşı daha zayıf olmasını sağlayacaklarını belirtiyor. Kaplan bu durumu ise şu cümleler ile açıklıyor:

McCree'nin Genji, Reaper ve Tracer gibi kahramanların karşısında güçlü olmasını istiyoruz. Fakat tankları bile eritmesinden pek memnun değiliz. Bu nedenle "Fan the Hammer" özelliğinin saldırı hasarını düşüreceğiz. Böylece tankların hayatta kalma şansı artacak.

Bir diğer düzenleme ise tank karakteri D.Va için yapılacak. McCreen'in aksine Blizzard D.Va'nın güçsüz olduğunu düşünüyor. Her ne kadar ultisi ile oyunu döndürecek karakterler arasında yer alsa da, D.Va'nın saldırı hasarı Kaplan'ın belirttiğine göre düşük. Bu nedenle D.Va karakteri diğer tanklar ile aynı seviyeye gelmesi için güçlendirilecek. Ancak Kaplan henüz Blizzard'ın D.Va'yı nasıl güçlendirecekleri konusunda karar vermediklerini belirtiyor. Yani D.Va'nın ya saldırı hasarı arttırılacak yada can havuzu arttırılacak.

Kahramanların ne zaman dengeleneceği konusunda ise şimdilik bir zaman aralığı belirtilmedi. Ancak McCreen'in daha hayati önem taşıması nedeniyle Blizzard, öncelikle McCreen için güç düşürmesi yapacak, daha sonra ise D.Va'nın gücü yükseltilecek. Böylece D.Va'da Overwatch'da daha etkin bir tank haline gelecek.