Overwatch'a Köklü Değişiklikler Geliyor!

Overwatch'a Köklü Değişiklikler Geliyor!

Blizzard Entertainment’ın geliştirdiği çok oyunculu FPS oyunu Overwatch için hazırlanan en yeni PTR yaması yayınlandı. Blizzard’ın aktardığına göre bu yama ile birlikte PC kullanıcıları oyun içerisinde oldukça köklü değişiklikler görecek.

Yayınlanan yama büyük ölçüde oyundaki kahramanların karakter özelliklerine odaklanıyor. Bazı kahramanların özellikleri yükseltilirken bazılarınınki ise düşürüldü. Bütün karakterlerin ulti’sinin dolum hızı yüzde 25 arttırılırken, oyuncu haricindeki hedeflere hasar veren makineler (Torbjorn’un turret’leri ya da Symmetra’nın ışınlama cihazı) bundan böyle karakterlerin ulti’sini doldurmak için kullanılamayacak. Genel olarak yapılan değişiklikler bu şekilde özetlenebilirken karakterlere gelen özellikler ise şöyle:

  • D. Va’nin can puanı 100’den 200’e arttırıldı. Zırh puanı 400’de sabit bırakıldı ve karakterin hareket hızı yüzde 25 arttırıldı.
  • Torbjörn’ün düşmanlarından elde ettiği hurda miktarı yüzde 40 azaltıldı. Oyunda zamanla toplanan hurda miktarı kendiliğinden artış gösterecek. Forge Hammer’ı savurma hızı yüzde 25 arttırıldı, ancak verdiği hasar yüzde 27 düşürüldü.
  • Soldier 76’nın mermi hasarı ve mermi atım hızı arttırıldı.
  • Ana’nın kullandığı nano boost artık hareket hızını arttırmayacak.
  • Mei’nin ultisini açabilmesi için gerekli miktarı yüzde 15 arttırıldı.
  • Lucio’nun Amp It Up ile yaptığı iyileştirme miktarı yüzde 10 düşürüldü.
  • Zarya’nın Particle Barrier ile kazandığı enerji ve Projected Barrier ile kazandığı enerji yüzde 20 azaltıldı.

Kahramanlar üzerinde yapılan değişiklikler kiminizin hoşuna gitmiş kiminizin de sinirine dokunmuş olabilir, ancak bu değişikliklerin sadece PTR üzerinde olduğunu hatırlatalım. Yani, bu değişikliklerin hiçbir zaman gerçek sunuculara gelmeme ihtimali var.

Ben bu değişiklikleri sevdim ve denemek istiyorum ya da hoşuma gitmedi, ama yine de bir değişiklik olsun diyorsanız ve PTR’ye nasıl gireceğinizi bilmiyorsanız o da şöyle: Öncelikle battle sitesine girip bölgenizi ve hesabınızı seçmeniz gerekiyor. Ardından PTR: Overwatch tercihini seçmeniz gerekiyor. PTR’nin yüklenmesinin ardından yukarıdaki değişiklikleri siz de test edebilirsiniz.

Overwatch’un Cadılar Bayramı Etkinliği’nde düşen kutuların içerisinde neler olduğunu görmek istiyorsanız aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.