NVIDIA GeForce Now Sayesinde Sisteminiz Yetmese Bile Üst Düzey Yapımları Oynayabileceksiniz

NVIDIA GeForce Now Sayesinde Sisteminiz Yetmese Bile Üst Düzey Yapımları Oynayabileceksiniz

Las Vegas’ta düzenlenen CES 2017 etkinliğinde NVIDIA’nın duyuruları merakla bekleniyordu. Bir süredir özel bir sistem geliştirdiklerinin söylentileri dolaşan NVIDIA bu söylentilere bir son verdi ve GeForce Now’un duyurusunu gerçekleştirdi.

Bildiğiniz üzere oyunlar yıllar geçtikçe grafik anlamında neredeyse çağ atlıyorlar. O “neredeyse oyundan çıkıp yanıma gelecek” tabirinin kullanıldığı grafik düzeylerine yaklaştığımız şu dönemlerde, bu grafik düzeylerinde rahat bir şekilde oynayabilmek için oldukça iyi sisteme de sahip olunması gerekiyor. Fakat birçoğumuz yeterli gelire sahip olamadığımızdan ötürü teknolojinin biraz uzağında kalıp düşük sistem gereksinimine sahip bilgisayarlarımızda eski oyunları oynamak zorunda kalıyoruz. İşte NVIDIA duyurusunu gerçekleştirmiş olduğu GeForce Now sisteminde bu soruna bir çözüm getirmeyi amaçlıyor. Bu sistem sayesinde bundan yıllar önce almış olduğunuz bilgisayarlarınızda üst düzey sistem gereksinimleri isteyen oyunları rahatlıkla oynayabileceksiniz. GeForce Now sistemi aynı zamanda 1080p çözünürlüğü ve 60 FPS tecrübesini de sorunsuz bir şekilde vaat ediyor.

Peki bu sistem nasıl çalışıyor?

GeForce Now sistemin çalışma mantığı tam olarak şu şekilde: oynamak istediğiniz oyun bilgisayarınızda kurulu olarak yer alacak ve GeForce Now sistemi sayesinde yüksek sisteme sahip bir bilgisayara uzaktan bağlantı gerçekleştirilebilecek. Bu bağlantı sayesinde karşı tarafın görüntüsü sizin bilgisayarınıza iletilecek ve sizde en ufak sıkıntı yaşamadan GeForce Now sistemi sayesinde oyunu oynayabileceksiniz. NVIDIA’nın bu sisteminin en can alıcı noktası ise en ufak gecikme süresi olmayacağını vaat ediyor olması.

Daha önce bununla ilgili birçok sistem piyasada yer almış olsa da oyun bazında yeterli aktarım sağlanamıyordu. GeForce Now ise uzun süreli bir proje olarak her geçen gün geliştirilerek çok daha farklı özelliklere sahip olacak. Şimdilik bu sistemin ülkemizde kullanılmasında sıkıntı yaratacak tek husus Adil Kullanım Kotası. Bildiğiniz üzere Adil Kullanım Kotası aşımı sonrası hızlar 3 mbps’a düşürülüyor ve bu hız, GeForce Now’un minimum ağ bağlantısı düzeyini karşılamıyor. Ülkemizde 2018 yılında Adil Kullanım Kotasının temelli kaldırılması sonrası bu sistem daha rahat bir şekilde kullanılabilir bir hale gelecek. Son olarak sistemin ücretine değinecek olur isek, 20 saatlik bir oyun süresi için 25 dolar gibi bir meblağ ödeme yapılması gerekiyor. NVIDIA bu konuda oyuna göre farklı bir ücret talebinde bulunmasa da, ödemenin saatlik durumlara göre yapılıyor olması sistemin eksi yönlerinden birisi. Yinede yakında veya uzağında iyi sistemli bir arkadaşı bulunan ve minimum ağ bağlantısını karşılayan bir internete sahip biriyseniz GeForce Now sistemi oldukça işinize yarayacak.

GeForce Now sisteminin duyuru videosunu ise hemen aşağıdan seyredebilirsiniz. İyi seyirler.