No Man's Sky'ın çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

No Man's Sky'ın çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

Son zamanların en çok konuşulan oyunları arasına giren Hello Games'in yeni oyunu No Man's Sky hakkında önemli detaylar gelmeye devam ediyor. Bu bilgilerden bir tanesi yine çok konuşulacak çunki oyunun fiyatı beklenenin oldukça üstünde. Bir diğer haber ise No Man's Sky'ın ne zaman bizlerle olacağını merak edenleri yakından ilgilendiriyor, nihayet oyunun çıkış tarihide açıklandı.

İlk olarak Amazon'da 46.85 sterlinden ön siparişe açılan oyunun fiyatı bizleri çok etmişti. Zira bu fiyat yaklaşık 75 dolara tekabül ediyor, buda demek oluyor ki oyunun Türkiye fiyatı 220 TL civarında bir şey olacaktı. Günümüzde çıkan bir çok AAA oyunu 150 TL ile 180 TL arası fiyatlara çıkarken No Man's Sky'ın bu denli yüksek bir fiyata ön siparişe açılması kafaları karıştırmıştı.

Oyunun Steam'e gelmesi ile oyuncular derin bir ohh çekti, ancak bu mutlulukta pek uzun sürmedi. Zira No Man's Sky Steam'e dün 89 TL olarak eklenmişti ve ön siparişe açılmıştı. Bu gün ise oyunun Steam fiyatı yükseltildi ve yüzden 60'lık bir zam oranı ile No Man's Sky'ın yeni Steam fiyatı 150 TL oldu. (çok saçma değil mi?) Fiyat artışı sadece Türkiye'ye yada Türk Lirası ile de sınırlı değil, oyunun fiyatı tüm ülkelerde zamlanmış durumda ve tüm ülkelerde dengesiz fiyatlandırmaya tepki yağıyor.

Eğer oyunu ön sipariş ile alır iseniz, ön sipariş hediyesi olarak Horizon Omega ismi verilen bir uzay gemisine sahip olacaksınız. Ayrıca No Man's Sky için 10 bin adet Explorer's Edition sürümü piyasaya çıkacak ve bu sürümün fiyatı 150 dolar olacak. Türkiye'de bulup bulanmayacağı şimdilik belli değil ancak 150 dolar olduğuna göre No Man' Sky Explorer's Edition'ın Türkiye fiyatı hemen hemen 500 TL civarında olacaktır. 

No Man' Sky Explorer's Edition

No Man' Sky Explorer's Edition içeriği

  • 1:35 ölçeğinde, yaklaşık 20 cm uzunluğunda, hassas dökme metalden yapılmış ve elde boyanmış uzay gemisi replikası
  • Gemiyi kişiselleştirmek için çıkartma
  • ATLAS vitrin kaidesi
  • Çıkarılabilir arka plan görüntüsü
  • Keşifçi rozeti
  • No Man's Sky oyununun bir kopyası

Gelen bilgiler arasında yer alan No Man's Sky'ın çıkış tarihi ise ABD'de 21 Haziran 2016, Avrupa'da ise 22 Haziran 2016 olarak belirtildi. Bu tarihler No Man's Sky'ın hem PC hemde Playstation 4 sürümü için geçerli.