Mount & Blade'e Bir Ödül Daha!

Mount & Blade'e Bir Ödül Daha!

ModDB yılın oyun modu ödülünü, TaleWorlds tarafından geliştirilen, Mount & Blade: Warband için geliştirilen Bear Force 2'ye verdi.

Özellikle hayran kitlesinin yaptığı çalışmalarla çok daha iyi noktalara gelen seriye verilen son ödül ise yine hayranlarının, Mount & Blade severlerin çalışmaları dolayısıyla geldi.

Ankara ilinde TaleWorlds yazılım ekibi tarafından geliştirilen Mount & Blade serisi, başta Türkiye olmak üzere, tüm dünyada fenomen, ilgi çeken ve bolca sevilen bir oyun haline gelmiş durumda.

TaleWorlds EntertainmentMount & Blade: Warband için hazırlanan bilim kurgu temalı Bear Force II modunun Mod DB tarafından 2015 yılının en iyi modu seçildiğini duyurdu. Karlarla kaplı bir gezegende geçen bu modda lazer silahlarını kuşanıp düşmanınızı alt etmeye çalışıyorsunuz. İlk kez Highlander nickli mod tasarımcısı tarafından geliştirilmeye başlanan daha sonra 2013’te DanyEle’in devraldığı Bear Force II adlı bu mod, ne yazık ki bir türlü tamamlanmamıştı. Nihayet Bad Name Studios bu eğlenceli bilim kurgu moduna el attı ve Bear Force II'de böylece Mount & Blade: Warband adlı oyun için ortaya çıkmış oldu.

Mod DB ekibindeki yetkililer konuyla ilgili olarak;

"Bir mod topluluğunun güçlerini birleştirerek onları heyecanlandıran ama daha önce yarım bırakılmış bir projeye hayat vermelerini izlemek inanılmaz keyif verici. Bear Force II de ölmüş bir projenin yeniden ve başarıyla hayata geçirilmesi konusunda tüm geliştiricilere örnek olacak nitelikte bir proje,"” şeklinde açıklama yaparken Taleworlds Entertainment Genel Müdürü Ali Erkin, düşüncelerini “Oyuncu topluluğumuza son derece önem ve değer veriyoruz zira biz bu yola onlardan aldığımız destekle çıktık. Onlara oyunumuza böylesine keyifli bir mod hazırladıkları için teşekkür ediyor ve bu ödülü kazandıkları için de gönülden tebrik ediyoruz” bunları söyledi.

TaleWorlds Entertainment, ilk defa Windows platformu için Mount & Blade adında bir video oyunu geliştirmişti. Oyun rol yapma türünde olup, orta çağa benzer bir dönemde geçmekteydi. Oyunun Avrupa ve Kuzey Amerika'daki dağıtımına, İsveç kökenli Paradox Interactive firması tarafından 2008'in Kasım ayında başlanmış ve yazılım firması, Mount & Blade serisinin ilk üç oyunu ile toplamda 1 milyon satış barajını aşmış, 3 milyon Dolar ciro elde etmişti.