Mount & Blade II: Bannerlord'dan Yeni Detaylar Geldi

Mount & Blade II: Bannerlord'dan Yeni Detaylar Geldi

TaleWorlds Entertainment'in geliştiriciliğini üstlendiği yeni Mount & Blade oyunu Mount & Blade II: Bannerlord ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı.

Geliştirme süreci 2012 yılında başlayan ve halen daha devam eden Mount & Blade II: Bannerlord ile en son geçtiğimiz yıl karşılaşmış ve yayınlanan oynanış videosuyla oyun ile ilgili daha iyi fikir sahibi olmuştuk. O günden bu yana bir sessizliğe bürünen yapımın geliştirme süreci ile ilgili yeni bilgiler verilmiyordu. Bugün ise TaleWorlds ekibi sessizliğini bozarak resmi forumları üzerinden oyun hakkında yeni detaylar paylaştı. Gelen yeni detaylara göre oyunun savaş sistemi hakkında ekip oldukça detaylı bir çalışma yürütüyor. Ekibin amacının, oyunculara savaşı her anlamda daha kaliteli bir şekilde göstermek ve o atmosferi daha iyi hissettirmek olduğu belirtiliyor. Bunların dışında, daha önce Mount & Blade II: Bannerlord için duyurulan özelliklerin eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde oyunda yer alması için uğraşlar sürdürülüyor fakat bu özelliklerin değiştirilme ihtimali olduğuna da değiniliyor. Daha önce belirtilen kontrol ettiğimiz karakterin ölünce kalıcı olarak öleceğinin özelliği de henüz test edilmemiş fakat test sürecinde bulunacakmış. Son olarak geçtiğimiz aylarda TaleWorlds'ten ayrılan programcının, oyunun geliştirme sürecini yavaşlattığı ve ertelettirdiği ile ilgili haberlerinde doğru olmadığı belirtiliyor.

Mount & Blade II: Bannerlord'un geliştirme süreci ile ilgili belirtilen diğer detaylar ise şu şekilde:

  • Karakterlerin animasyonları üzerinde çalışılıyor, şimdilik son hallerine getirilmedi.
  • Tek kişilik oyun modunda ölümün kalıcı olmasını kapatmak şimdilik mümkün değil.
  • Oyuncular ve yapay zeka için şimdilik stamina (enerji) benzeri bir sistem bulunmuyor, üzerinde çalışılıyor.
  • Senaryo modu için co-op istekleri geliyor fakat eklenmesi oldukça düşük bir ihtimal.
  • Oyunun erken erişime açılması yani oynanılabilir hale gelmesi için şimdilik tarih vermenin oldukça erken olduğu belirtiliyor.

Oyun hakkında yeni gelişmeler geldikçe sizleri Bozuk Tuş üzerinden haberdar edeceğiz.