Minecraft’ın mobil sürümüne büyük güncelleme geliyor

Minecraft’ın mobil sürümüne büyük güncelleme geliyor

Minecraft'ın mobil sürümü Pocket Edition'a gelecek olan 0.12.1 güncellemesi ile oyunun masaüstü sürümünde gördüğümüz birçok özellik oyuna eklenecek.

Minecraft'ın henüz Alpha aşamasındaki mobil sürümü Pocket Edition'a gelecek olan 0.12.1 güncellemesi ile oyuna birçok yeni içerik eklenecek. Pocket Edition sürümünün bugüne dek aldığı en kapsamlı güncellemelerden biri olan 0.12.1 numaralı bu güncelleme ile oyuna eklenecek en büyük yeniliklerden birisi Minecraft dünyasının cehennemi olarak nitelendirebirebileceğimiz Nether. 0.12.1 güncellemesinin yayınlanması ile birlikte Nether portalı inşa edebilecek ve Nether dünyasına geçiş yapabileceksiniz. Hatta bu nether portalını masaüstü sürümdeki gibi 23x23 genişliğinde dahi inşa edebilirsiniz. Nether dünyasında görmeye alışık olduğumuz Zombie pigman, Magma cube ve Ghast gibi moblar ve Nether kaleleri de oyunun mobil sürümündeki yerini alacak.

Aynı zamanda oyunun hayatta kalma yönü de oldukça geliştirilmiş. Oyunun hayatta kalma modu artık masaüstü sürümüne oldukça benzer bir hâl almış. Artık hayatta kalma modunda, acıkacaksınız. Aynı oyunun masaüstü sürümünde olduğu gibi hızlı hareket ettiğinizde açlığınız hızla azalacak, aç kaldığınızda canını azalacak, tok olduğunuzda ise canını çoğalacak. Akabinde oyunun masaüstü sürümündeki deneyim puanı da kazanma özelliği de mobil sürümdeki yerini alacak. Bununla birlikte bu deneyim puanlarını harcayabilmek için Brewing ve Enchanting özellikleri de oyuna ekleniyor. Artık çeşitli iksirler yapabilecek ve eşyalarınıza büyü basabileceksiniz. Ek olarak oyunun hayatta kalma moduna yeni zorluk seviyeleri eklendi.

Yağmur, kar ve fırtınalı hava şartları da oyuna gelen yenilikler arasında.

Aynı zamanda saldırı anında moblara fazladan hasar veren kritik vuruş özelliği de oyunun mobil sürümüne gelecek olan bir diğer yeniliklerden.

Artık bundan sonra zombiler sizi 40 blok öteden hissedebilecek ve size saldırmak üzere harekete geçebilecek. Aynı zamanda zombiler, iskeletler ve zombi pigman gibi moblar zırh giyebilecek ve ellerinde eşya tutabilecek. Oyundaki köylüler bundan sonra kapıları açık kapatabilecek.

Bu güncelleme ile oyuna yeni moblarda eklenecek. Masaüstü sürümde gördüğümüz Iron Golem, Snow golem, Ocelot, Zombi köylüler ve Blaze bu güncelleme ile oyuna eklenecek.

Minecraft: Story Mode’un satış tarihi açıklandı!

Bu güncelleme ile oyuna gelecek yenilikler sadece hayatta kalma modu ile sınırlı değil tabii ki. Oyunun yaratıcı moduna da bazı yeni özellikler geliyor. Bundan sonra yaratıcı mod ile istediğiniz türde (altın, deri, demir, zincir, elmas) zırh ve külçe üretebileceksiniz. Aynı zamanda Ghast, Blaze ve Ocelot moblarını doğuran yumurtalarda yaratıcı mod envanterindeki yerini alacak.

Bu yenilikler haricinde oyuna yer alan 72 hata adet hata düzeltilmiş.