Minecraft PS VR Ücretsiz Olarak Yayınlanacak

Minecraft PS VR Ücretsiz Olarak Yayınlanacak

VR desteği hangi oyuna gelse memnun eder derseniz hemen akla gelecek olan oyun, Minecraft olacaktır. Düşük grafikleri olsa da o uçsuz bucaksız olan oyun dünyasında sanal gerçeklik deneyimini hissetmek güzel bir artı. Oyunun zaten sanal gerçeklik için hazır olduğu ve hatta bazı platformlarda da kullanıldığı bilinmekte.

Bir yandan oyun sanal gerçeklik platformlarında ama bir yandan da eksik kaldığı noktalar var. Mesela bu zamana kadar oyunun PS VR desteği sunulmamıştı. PS VR desteği ne zaman gelir hangi aralıkta yayınlanacak derken Minecraft PS VR sürümü için beklenen haber geldi.

İlginizi Çekebilir: Dirt 5 Oyunu Erteleme Aldı – Peki Neden?

Minecraft PS VR Sürümü için Tarih Verildi

Mojang PlayStation blog ile yapılan duyuru sonrasında destek için tarih verildi. Desteğin verilmesi için oyuna bir yama eklenecek. Bu yama sonrasında VR desteği de tam olarak kullanılabilir olacak.

Yamayı alabilmek için PS4 konsollarına sahip olmanız ve tabii ki oyuna da sahip olmanız gerekiyor. Oyuna sahip olan herkes bu yamayı alabilecek. Alabilecek dediysek de ücretli olarak değil. Yama tamamen ücretsiz olarak yayınlanacak. Ay sonunda yama yayına girmiş olacak.

Minecraft PS VR

Yamanın ücretsiz yayınlanması ve oyunculara sunulması çok iyi bir gelişme fakat Minecraft PS VR için bir destek daha gerekiyor. Tabii ki sadece konsolunuzun ve sadece oyununun olması yeterli değil. Bunun yanında PS VR sisteminizin de olması lazım. Bu VR sistemine sahip olmazsanız zaten oyunu nasıl VR oynayacaksınız dimi.

VR oyununun nasıl farklara sahip olacağına gelince, aslında çok bir fark olmayacak. Sadece arayüz için bazı düzenlemeler, arayüz için bazı değişiklikler yapılacaktır. Oyunun yapısında bir değişiklik olmasını beklemeyin.