Dirt 5 Oyunu Erteleme Aldı – Peki Neden?

Dirt 5 Oyunu Erteleme Aldı – Peki Neden?

Bir ralli oyunu olmaktan öteye geçen Dirt serisi, oyun zamanda simülasyon türüne de kaymaya başladı. Çünkü oyunun grafik yapısı çok başarılı ve oyun gerçek bir yarış atmosferi sunma konusunda çok iddialı. Serinin devam edeceği oyun Dirt 5 oyunu. Tanıtımları yapılan ve bir hayli başarılı bulunan oyunun, çıkış tarihi de açıklanmıştı.

Çıkış tarihi konusunda ilk açıklama 9 Ekim olarak duyurulmuştu. 9 Ekim'de oyunun geleceği hatta ilk güncelleme paketlerinin de 9 Ekim'in hemen sonrasında yayınlanacağı söylenmişti. Fakat anlamsız bir şekilde çıkış tarihi bir erteleme almıştı. 9 Ekim değil ama çıkış tarihi 16 Ekim olarak değiştirilmişti. Tarih çok oynamadığı için tarihin değişmesi çok önemsenmedi. Fakat bununla sınırlı kalınmadı ve yeni bir haber daha geldi. Bu sefer ikinci bir erteleme geldi.

İlginizi Çekebilir: Honor Hunter Oyun Bilgisayarı Duyurusu Yapıldı

Dirt 5 Çıkış Tarihi Yeniden Ertelendi

Oyunun çıkış tarihi bir kez daha ertelendi. Bu kez yapım 16 Ekim değil, 6 Kasım tarihinde satışa çıkacak olan açıklandı. Çıkış tarihi neredeyse 1 ay kadar yeniden erteleme aldı.

Erteleme alınmasının nedeni ise oyunun hazır olmaması değil. Aslında oyun eksik ya da hatalı değil. Dirt 5 tamamlanmış olan bir yapım. Fakat her ne kadar oyun tamamlanmış olsa da yapımın yeni oyun konsollarıyla beraber çıkması isteniyor.

[embed]

Yeni oyun konsollarına yetişmesi ve direkt olarak yeni oyun konsollarına uyumlu olarak yayınlanması istenen Dirt 5, bunun için geciktiriliyor diyebiliriz. Tabii ki yeni nesil oyun konsollarının ne zaman geleceği belli değil ama Codemaster bunun için bir ayarlama yapmış. Muhtemelen konsolların çıkış tarihi konusunda ipuçları alındı ve oyunun bu şekilde hazırlanması sağlandı.