Minecraft Oyunu Mini Rehber

Minecraft Oyunu Mini Rehber

Desenli ve renkli küplerle desenler yapmanızı sağlayan minecraft özellikle son dönemlerde oyun severlerin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarmıştır.

Minecraft Oyununa Başlama

Bir lego oyunu olan Minecraft oyuncuların hayal gücünü geliştirmek daha da ileriye taşımak adına piyasaya sürülmüştür. Oyuncular; oyun içerisinde kendi iç dünyalarındaki gerçekleri, düş güçlerini ve hayat karşısında şimdiye kadar öğrenmiş oldukları bilgi-becerileri kullanarak nesnelerden çeşitli araç gereçler yaparlar; saray, şato, köy, ev gibi mekânlar tasarlayabilirler. Minecraft'ı ya tam sürüm ya da online siteler üzerinde klasik biçimde oynayabilirsiniz. Oyuna ilk başladığınızda hayatta kalma modunda bulursunuz kendinizi.

Sanal dünya içerisindeki bu mekânda boşluk hissini tamamen yaşarsınız çünkü etrafınızda hiçbir şey yoktur. Yapmanız gereken elinizde alet olmadan birkaç gereç toplayıp bir yer inşa etmektir. Bunun için 3-4 ağaç kesmekle işe başlayabilirsiniz. Crafting adı verilen bu süreçte survival olarak ağacı kullanıp kürek, keser gibi aletler yaparsınız, bu sayede oyun ilerlemeye başlar. Inventory üzerindeki Crafting Table'ı kullanarak kalaslardan masa, meşale, kılıç gibi gereçler yapabilirsiniz. Oyuna genel anlamda başlamadan önce, Minecraft Tower Defense modu ile oyuna ön hazırlık yaparak eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Minecraft Oyunu İle Seviyeleri Adım Adım Atlayın

Basit araç gereçlerin ardından yapabileceğiniz diğer şeyler madenleri kazarak çıkarmak olacaktır. Bu size Hayatta Kalma modundan Yaratıcı moda geçerken artı sağlayacaktır. Bir kare koyup sağda çıkan masayı alırsanız, ardından masayı en alttaki sütuna koyup ikileştirip içine mouse'un sağ tuşu ile tıklarsanız kalası kazmaya çevirir böylece madenleri kazarak çıkarmaya başlarsınız. Örneğin kaya gibi bir maden bulduğunuzda bunu ikinci alet olarak kullanıp tahtadan kazmanızın ucunu taş ile daha sağlam bir hâle getirebilirsiniz. Kristal size 1562 kullanım, altın 33 kullanım ağaç ise oyun içinde 60 kullanım sunmaktadır. Meşale yapımı, kazma, kalas kullanarak sap yapma hayatta kalma seviyesindeki basit araç-gereçlerdir.

Minecraft İle Sınırsızlığı Zorlayın

Minecraft içinde her şey oyuncunun yaratımına ve hayal gücünün büyüklüğüne bağlıdır. Oyun içinde en çok kullanılan materyaller; gövde, zırh, ayaklık, pusula, olta, keser, kova, kazma ve kürektir. Aynı zamanda oyun içindeki kalasları, altın-kristal-kömür gibi madenleri, camı kullanarak kütüphane kurabilir, sandık ve tuğla yapabilirsiniz. Oyundaki patlayıcı olan TNT yapımında Sulphur ve kum birlikte kullanılır. 6 kalas ve 3 kitabı kullanarak sil baştan bir kütüphane yaratabilirsiniz. Fırın yapımı içinde kömür ve kumu birlikte kullanarak camı üretmeniz yeterli olacaktır. Oyunun temelini oluşturan yaratıcılık; tecrübe seviyesine bakmaksızın sizin aletler üretebilmenizi ve kendi ürünlerinizi ortaya koyabilmenizi sağlar.

Oyunun en zevkli bölümlerinden olan macera oyun tipinde blokları ancak doğru aletler kullanarak kazabilir ve bu şekilde ilerleyebilirsiniz.