Minecraft Hardcore Modunda Ölen Oyuncu Hayalet Olacak!

Minecraft Hardcore Modunda Ölen Oyuncu Hayalet Olacak!

Minecraft'a gelecek olan yeni bir güncelleme ile hardcore modunda oyuncu öldüğü zaman izleyici olarak dünyada olup biteni takip edebilecek.

Markus Persson tarafından tasarlanan ve Mojang stüdyolarında geliştirilmesine devam edilen Minecraft oyunu, ilk olarak 2009 yılında alpha sürümü ile hayatımıza girmişti. 2011 yılında nihai sürümüyle oyuncuların karşısına çıkan Minecraft, kısa sürede milyonlarca kitleye hitap eden bir oyun haline geldi ve günümüzde yaklaşık 100 milyon oyuncu tarafından oynanan bir oyun oldu. Geçtiğimiz yıl Microsoft'un Minecraft'ı satın almasıyla birlikte Minecraft'ın gelişim süreci hızlandı ve Microsoft, Minecraft'ı yeni teknolojileri ile oyunculara sunmaya başladı. Hololens ve Windows 10 bunların en büyük örneği.

Minecraft, Hololens ile gerçek oluyor!

Minecraft hızla gelişimini sürdürürken, Mojang oyunculardan gelen istek ve eleştirileri de göz ardı etmiyor. Bildiğiniz gibi Minecraft'ın hayatta kalma modunda birçok farklı zorluk modu var. Hardcore modu da bunlardan biri. Hardcore modunda oyuncular öldükten sonra bir daha canlanamıyor. Hayatınızı elinizden alacak en küçük hatanızda bütün emekleriniz yok olup gidebiliyor. Öldükten sonra yapabileceğiniz son şeyler oyunun ana menüsüne dönmek ve emeklerinizin nasıl bir anda yok olup gittiğini idrak etmek. Fakat yakın zamanda gelecek olan bir güncelleme ile bu durum değişecek. Bu güncellemenin ardından oyuncular, hardcore modda öldükten sonra izleyici moduna geçebilecek ve dünyasında neler olup bittiğini izleyebilecek. Eserlerine son bir kez olsun bir daha bakmak isteyen oyuncuların oldukça işine yarayacak olan bu özelliğin oyuna eklenmesini merakla bekliyoruz.

Bu arada 2011 yılından beri Minecraft oyununu geliştirilmesi üzerinde çalışan, Minecraft ekibinin tepesindeki isim Johan Bernhardsson geçtiğimiz saatler içinde paylaştığı yeni tweetinde İsveç'in güneyindeki Malmö kentine taşındığını ve Mojang'da son gününü geçirdiği söyledi. Johan Bernhardsson, oyun geliştirmeye devam edeceğini de belirterek tweetini sonlardırdı. Biz de kendisine başarılar diliyoruz.

Minecraft’ın mobil sürümüne büyük güncelleme geliyor