Microsoft Yeni Oyun Stüdyoları Almayı Planlıyor

Microsoft Yeni Oyun Stüdyoları Almayı Planlıyor

Oyun dünyasına Xbox ile hükmedenlerden biri olan Microsoft, son dönemde oyun sektörüne damga vuracak olan adımlar atmaya başladı. Xbox oyun konsolları için o kadar fazla yatırım yapıldı ki zaten bu konuda marka öne çıkmaya başladı.

Fakat tek mesele konsollar değil gibi gözüküyor. Microsoft bunun yanında oyun geliştirme açısından da özel adımlar atmaya başladı. Firmanın bu alanda önemli yatırımlar yaptığı biliniyor. En büyük yatırım ise geçtiğimiz günlerde alınan bir firma oldu.

İlginizi Çekebilir: Xbox Series X ve Xbox Series S için Renkli Oyun Kumandaları

Microsoft Yatırımlarına Devam Etme Kararı Aldı

Firma çok kısa bir süre önce aralarında Bethesda'nın da olduğu Arkane, id Sofware gibi önemli alt firmaları barındıran ZeniMax Media kuruluşunu satın aldı. Bu satın alma firmanın kendi oyunlarına daha fazla özen göstereceği anlamına gelebilir.

Zaten kendi oyunlarına az çok yatırım yapan Microsoft, bu karar sonrasında çok önemli bir adım atmış oldu.

Ama firmanın bununla yetinme gibi bir durumunun olmayacağı açıklandı. Cnet'e açıklamalarda bulunan Microsoft CEO'su Satya Nadella, bunun sadece ilk adımlardan biri olduğunu vurguladı. Firmanın bu tür satın almalara devam edeceği de söylenmiş oldu.

Microsoft

Aynı tarzda bir açıklama Xbox cephesinden de gelmişti. Böyle değerlendirildiği zaman Microsoft, kendi ürünlerini sunma çabası içerisine girecek. Yani Xbox modellerine özel olan oyunları göreceğiz. Sony oyun konsollarına karşı en büyük cevap bu olacak.

Donanımları ne kadar iyi tutarsanız tutun, oyun konsollarında yer alan oyunların desteği sınırlı ise konsollar o kadar boş ve anlamsız oluyor. Bunun farkında olan firma, Sony'nin ataklarına cevap verebilmek adına bu ve bu tarz yatırımlarla büyüme çabası içerisine girecek gibi duruyor. Yeni oyunların duyurulması ve Xbox özel oyunlarının sayısının artması sürpriz olmayacaktır.