Mass Effect: Andromeda’nın Çıkış Tarihi Açıklandı

Mass Effect: Andromeda’nın Çıkış Tarihi Açıklandı

Mass Effect serisinin uzun zamandır merakla beklenen yeni oyunu Mass Effect: Andromeda’nın çıkış tarihi resmi olarak açıklandı. Oyunun geliştiriciliğini üstlenen Bioware, yapmış olduğu duyuru ile çıkış tarihini açıklamış oldu.

Mass Effect: Andromeda’nın, ilk duyurusu sonrası 2016 yılında çıkacağı belirtilmiş fakat yapılan ertelemeler sonrasında oyun 2017 yılının başına ertelenmişti. O günden sonra çıkış tarihi sadece 2017’nin ilk çeyreği olarak belirtilmiş ve yeni bir bilgi paylaşılmamıştı. Bugün ise Bioware çalışanlarından Aaryn Flynn, oyunun ertelemeler dolayısıyla bu kadar geciktiğinden dolayı hayranlardan özür diledi ve Frostbite 3 motorunun nimetlerinden yararlanarak, oyunculara eşsiz bir deneyim yaşatmak için ellerindeki bu zamanı en iyi şekilde kullandıklarını belirtti. Bioware tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde:

"Mass Effect: Andromeda, bugüne kadar geliştirmiş olduğumuz en etkileyici Mass Effect oyunu oldu. Tamamen yeni bir hikayeyi anlatıyor, yeni karakterler ve gezegenlere yer veriyor ve yeni yaratıklarla tanışıyoruz. Ayrıca yeni bir oynanış sistemi oluşturuyoruz. Yine ilk kez Mass Effect serisini, bizlere müthiş bir grafiksel artış sağlayan Frostbite oyun motoruna taşıyoruz. Tüm bunları sağlamak ve sizin en iyi deneyimi elde ettiğinizi görebilmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan emin olabilirsiniz.”

Bu açıklamanın ardından oyunun çıkış tarihini belirten Bioware, Mass Effect: Andromeda’nın PC, PlayStation 4 ve Xbox One için Avrupa’da 21 Mart, Kuzey Amerika’da ise 23 Mart tarihinde çıkışını gerçekleştireceğini duyurdu.