Mass Effect: Andromeda Erken Erişime Sunulacak

Mass Effect: Andromeda Erken Erişime Sunulacak

CES 2017 ve sonrasında art arda yeni bilgiler edindiğimiz Mass Effect: Andromeda'dan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Mass Effect: Andromeda'nın EA Access sistemine geleceği söylentisi forumlarda konuşuluyordu. Bunun üzerine bir açıklama yapmayan ve sessiz kalan geliştirici ekip Bioware, bu sessizliğini bozarak oyunun erken erişime sunulacağını açıkladı.

EA Access ve Origin Access, EA'nin oyunlarını Xbox One ve PC platformlarında, oyunun çıkışından bir hafta önce oyuncuların oynamasına imkan sağlıyor. 1 ve 12 aya kadar abonelik seçeneği sunan bu sistemde bu zamana kadar FIFA 17, Battlefield 1 gibi EA yapımları, oyunların çıkışından 1 hafta önce oynandı. Bu sisteme eklenecek yeni oyunun Mass Effect: Andromeda olacağı Grainger Games isimli oyun mağazası tarafından yapılan bir reklam ile ortaya çıkmıştı fakat Bioware'e yöneltilen bu konu hakkındaki sorular yanıtsız kalmıştı. Bugün ise o suskunluk sona erdi ve Mass Effect resmi Twitter hesabı üzerinden oyunun EA Access ve Origin Access sistemine eklendiği duyuruldu.

Sizinde yukarıdan görebileceğiniz üzere öncelikle sedaspade isimli kullanıcı oyunun erken erişimle EA Access kullanıcılarına gelip gelmeyeceğini sorması üzerine Mass Effect resmi Twitter hesabı üzerinden verilen yanıt, oyunun EA Access üyelerine geleceği oldu. Daha sonra cesucara isimli kullanıcı Origin Access'e gelip gelmeyeceğini sordu. Buna da Mass Effect üreticisi Michael Gamble evet cevabını verdi. Şimdilik oyunun erken erişim tarihi belli değil fakat oyunun çıkışına yakın bir sürede olacağında hemfikiriz.

Ayrıca bunun dışında coldboy33 isimli bir kullanıcı geliştirici ekibin genel müdürü Aaryn Flynn'a oyuna Season Pass gelip gelmeyeceğini sordu. Aaryn Flynn ise buna net bir şekilde Hayır cevabını verdi. Son dönemlerde neredeyse her oyunda Season Pass görmeye alıştık, bu yüzden bu cevap sizler kadar bizleri de şaşırtıyor.

Mass Effect: Andromeda, 21 Mart 2017 tarihinde Kuzey Amerika'da, 23 Mart 2017 tarihinde ise Avrupa'da PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkışını gerçekleştirecek.