Mafia 3 Türkçe Yama

Mafia 3 Türkçe Yama

Mafia 3 çıktığı günden bu yana oyun severlerin en çok ilgi gösterdiği açık dünya oyunlarından bir tanesi. Oyun artık tamamen Türkçe oldu. Diğer Mafia oyunlarına göre biraz daha renkli bir konsepte sahip olan son oyun, bazı kitlelerce eleştirilere maruz kalmış olsa da ekseriyetle beğenilmiş durumda. Uzun denebilecek bir hikâye anlatımına sahip olan Mafia 3 Türkçe yama çalışması TechnoGame tarafından yapılmış. TechnoGame ekibi, GTA 5’in Türkçe yamasını da yapmıştı. Bu sefer de Mafia 3 ekip tarafından tamamen Türkçeye çevrilmiş.

Mafia 3 Türkçe Yama Tamamlandı

TechnoGame tarafından yama hakkında yapılan açıklamada geçmişte sayısız benzer başarılı projeye imza atmış olan ekibin Grand Theft Auto V’in geniş kapsamlı çevirisinden sonra ara verdiği, Take-Two’un etkili markalarından birisi olmasına karşın Mafia 3’ün çıktığı zaman bazı eleştirilere maruz kaldığı belirtiliyor. Çıktığı 2016 yılından bu yana bazı açılamayan dosyalar ve uzun diyaloglar sebebiyle Türkçeleştirilemediği, birçok çeviri grubunun bu işe girişse de yarıda bıraktıkları, asıl oyunun sorunlarına dair Türkçe yamanın çıkmamış olmasının dahi Türk oyuncularda şaşkınlık yarattığı aktarılıyor.

Technogame’in tecrübeli ekibinin bu işe giriştiği ve PC sürümünün tamamıyla Türkçeye çevrildiği kaydediliyor. Ekip, Mafia 3 Türkçe yama çevrisinde ana oyunla birlikte Unturned, Baby!, Faster, Stones ve Sign of the Times DLC’leri ile birlikte oyunun bütün DLC’lerini de Türkçeye çevirmiştir.

Mafia 3 Çeviri Proje Detayları

Projede programcı, proje yönetmeni ve çevirmen olarak Nurullah Aktaş görev yaparken Emirhan DEMİRCİGİL, Cem GÜLLÜ, Kübra DERBAZLAR, Furkan KÜTÜK, Tolga DERNEK, Bilal ÖN ve Tayfun KUMAŞ gibi isimler de çeviride, diğer alanlarda destek sağlamışlardır.

Mafia 3, oyunun bütün Steam sürümleriyle uyumlu olup DLC’lerini bitirmeyi düşünenler Deluxe Edition ile oynayabilirler. Şunu da belirtmek gerekir ki Mafia 3 Türkçe yama ağır derecede argolar, küfürler içeriyor. Bu yüzden de +18 yaş grubu için uygun olduğunu belirtmekte fayda var.