Mafia 3'te Yapabileceğiniz 10 Şey!

Mafia 3'te Yapabileceğiniz 10 Şey!

Geniş bir hayran kitlesine sahip olan ve birçok oyuncu ve eleştirmenin beğenisini kazanmış olan Mafia serisinin son oyunu Mafia 3'te yapabileceğinizden haberiniz olamayan ya da çoktan keşfettiğiniz 10 şeyi sizler için listeledik.

10. Trafiği Açmak İçin Kornanızı Kullanın

Heyecanlı bir polis kovalamacasında tam da kaçmaya yaklaştığınız anda karşınızda bir trafik duvarı bulmak nasıl bir duygu? Bizce berbat. Kalabalık bir caddede ilerlerken eğer önünüzdeki trafiği  dağıtmaya ihtiyacınız varsa korna çalarak kolayca önünüzü açabilirsiniz. Bu yöntem, gerçek hayatta pek işe yaramıyor. Bizden söylemesi.

9. Sessiz Ama Etkili Çevresel Yardımcılar

Mafia’nın gizlice öldürme olayı bir hayli eğlenceli; fakat birçok kez de Lincoln’un bıçağını düşmanlarının suratının tam ortasına sapladığına şahit olabilirsiniz. Yine de bunlardan daha eğlenceli olan bazı özel kombinasyon saldırıları da mevcut.

Bu kombinasyonları uygularken eğer düşmanınıza arkadan yaklaşırsanız Lincoln, düşmanınızı omuz darbesiyle yere serdikten sonra ayakkabısıyla yüzünü ezecektir. Eğer arkadan yaklaşırsanız düşmanınızı çabucak yere serdikten sonra işini vahşi bir yumrukla bitirecektir.

8. Araçlara Toslayın

İlk okuduğunuzda komik geliyor değil mi? Bizce de öyle; fakat çevirinin azizliği işte. Tamam tamam sadede geliyoruz. Öncelikle X butonuna(Ya da A butonuna-Hangi platformda oynadığınıza bağlı) herhangi bir yön seçmeden basmanız, aracınıza ekstra bir ivme kazandırır(Neden olduğunu sormayın); fakat eğer bu hareketi sağ veya sol yön tuşuyla birleştirirseniz hedefinizi yolun dışına atmanızı sağlayan son derece güçlü bir yan darbeye sebep olursunuz.

7. Timsahları Besleyin!

Mafia’nın son oyunundaki durağımız, onlarca timsahın bulunduğu Bayou. Genellikle etrafta yüzerken ya da bir şeyler yerken gördüğümüz bu tehlikeli arkadaşlarla iş birliği yapmak isterseniz kurtulmak istediğiniz cesetleri ortadan kaldırmak konusunda daha iyisini bulamazsınız!

6. Araç Sürerken Tekerleklere, Benzin Deposuna ve Daha Fazlasına Nişan Alın

Heyecanlı oyunumuzda eğer araçların benzin depolarını düzgün bir şekilde isabet ettirebilirseniz, büyük bir patlama sizleri bekliyor. Bunu hareket halindeyken yapmak için, araç sürerken silahınızı nasıl düzgün bir şekilde ateşleyebileceğinizi öğrenmeniz gerekiyor.

Kumandanızın sağ analoğuna dokunarak ateş moduna geçin. Eğer çevrenizde nişan alınabilecek herhangi bir şey varsa imlecin otomatik olarak hedefinize odaklandığını göreceksiniz. Bu aşamadan sonra neyi vuracağınız size kalmış.

Mafia’nın GTA’dan daha farklı hale getirdiği araç içi nişan alma özellikleri, hedef aldığınız sırada L1 / LB tuşuna basarak yakıt tankı, lastikler, sürücü ya da serbest ateş modu arasından dilediğiniz gibi geçiş yapmanıza olanak sağlıyor.

5. Dükkanların Kasaları Sizleri Bekliyor

Birkaç elektronik aletle ve illegal yollarla içli dışlı olduktan sonra, haritanızda  bazı sembollerin belirmeye başladığını göreceksiniz.

Bu noktadan sonra haritadaki bu sembollere giderek kendinize ekstra bir gelir sağlayabilirsin; fakat dükkanların daha arka kısımlarında ekstra miktarlar bulabileceğiniz kilitli kutular yer alıyor. Bu ekstra gelir, oyunun başlarında ihtiyacınız olan motivasyonu size sağlarken görevlerde kullanmak için daha iyi silahlar almanıza da yardımcı oluyor.

4. Sessizliğin Kilidini Açın

Cassandra ile arkadaş olduğunuzda, ana görevler ya da yan görevlerde kullanabileceğiniz, kendinizi her duruma göre donatabileceğiniz silahlar ve ekipmanlarla  da kolayca erişebileceksiniz.

Gözünüzden kaçabilecek bir nokta ise silah menüsünde aşağı kısımlarda yer alan susturuculu silahlar. Eğer bu silahların kilidini açmak istiyorsanız bir dizi görevi tamamlamak zorundasınız.

Oyunun üç ana karakteri (Vito, Cassandra ve Burke) ile tanıştığınızda, görevlerinizde size çok fayda sağlayacak bu sessiz bebeklerin de kilidini açmış olacaksınız.

3. Vahşete Hayır

Mafia III’ün mükemmel grafiklerinin sonucu olan son derece vahşi infaz sahneleri bazen, bazı oyuncular için rahatsız edici olabilir.

Dürüst olamak gerekirse elinize susturuculu silahlarınızı aldığınızda ya da arkadan yaklaşıpbıçağınızı kullandığınızda, düşmanınızın beynini dağıtmak son derece tatmin edici.

Yine de bu görüntülerden ve şiddetten rahatsız olan oyuncular, oyunun ayarlar bölümünden Lincoln’un görsel setini “Melee Takedowns”tan “Non-Lethal”e çevirebilirler.

2. Oyundaki En Hızlı Arabayı Bulun

Oyunda, arabanın hızını 20 saniye boyunca 120 km veya daha yukarısında tutmanızı isteyen bir başarı mevcut; fakat “‘De’Leo Stiletto” isimli klasik araba olmadan bunu başarabilme şansınız neredeyse sıfır.

Eğer aracın konumunu kabaca tarif etmem gerekirse haritanın kuzeybatı köşesindeki “Frisco Fields” bölgesinde aracınızı arayabilirsiniz.

1. Tonlarca Ekstra Para Kazanın

Oyunda aynı düşman gruplarını defalarca öldürebileceğiniz bir açık mevcut.

Donovan ile “Downtown” bölgesini geri almak için gittiğiniz görevde, opsiyonel olarak şantaj görevine sahip olacaksınız. Bu noktada haritanızı açarsanız karşınıza kırmızı noktalarla işaretlenmiş taşıyıcıları göreceksiniz. Araçlar yüklü miktarda nakit ve öldürecek sadece iki kişi barındırıyor.

Bu araçları yoldan çıkartabileceğiniz gibi, durmalarını bekleyip hedeflerinizi öldürebilirsiniz de. Düşmanlarınızı öldürdükten sonra da yüklü miktarda nakde sahip olacaksınız.

Söylenene göre bu yöntemi devam etmeden önce, defalarca uygulayabilirsiniz.