Kedilerle Oynanabilecek Oyunlar

Kedilerle Oynanabilecek Oyunlar

Minik dostunuzla birlikte geçirdiğiniz her an elbette çok özel ve keyiflidir. Onun meraklı bir şekilde hoplayıp zıplayarak etrafı keşfetmesi ve kendi kendine son derece hareketli, yorulmak nedir bilmeden oyunlar oynamasını izlemek de elbette apayrı bir zevk. Ama kedinizin bu eğlenceli aktivitesine siz de eşlik ettiğiniz zaman, duyacağınız mutluluk hepsinin ötesinde olacaktır. Oyuncaklarla ya da oyuncak yerine ve oyuncak gibi kullanabileceğiniz başka materyaller sayesinde, kedinizle çeşitli oyunlar oynamak; zamanın nasıl geçtiğini anlamaya olanak vermeyecektir. Ayrıca zevkli ve keyifli vakit geçirmenin yanı sıra, kedinizle beraber oyunlar oynamak, aranızdaki bağın kuvvetlenmesini de sağlayacaktır.

Evde ya da bahçede, sevimli dostunuzla zarar vermeden oynayabileceğiniz oyunları merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre.

Atma- Yakalama Oyunu

1. Atma- Yakalama Oyunu

Yorgun olduğunuz zamanlarda kedinizle aktif oyunlar oynamak sizi zorlayacak hale gelmişse atma ve yakalama oyunu sizin kurtarıcınız olacaktır. Aslında kedilerle çok haşır neşir olmayan herkesin dahi bildiği bu klasikleşmiş oyun, aynı zamanda avcı içgüdüsü taşıyan, hemen her kedinin de büyük bir şevkle hatta heyecanla oynadıkları oyunlardan. Orta sertlikte ve oyunbaz meleğinizin ağzına sığabilecek düzeyde, orta büyüklükteki bir nesneyi, bulunduğunuz yerden bir miktar uzağa atmanız ve ardından kedinizin koşup o nesneyi bir görev bilinciyle ama aşırı büyük bir keyifle bulup getirmesi şeklinde oynanan oyun, kadim kedi oyunlarındandır.

3. Telefon ve Tablette Mobil Oyunlar

Pek çok uygulamanın yer aldığı programlardan yükleyebileceğiniz kedilere özel eğlenceli ve eğitici oyunlardan birkaçını seçip tabletinize yüklemekle işe başlayabilirsiniz. Sıklıkla önerilen bir diğer husus da bu tarz mobil kedi oyunlarının tablete yüklenmesi yönünde. Çünkü kediniz; tabletin ekranı geniş olduğu için oyuna ve oyunun içindeki akışa daha iyi adapte olabilir. Telefonda ise ekranın küçük olması nedeniyle göz yoruculuğu söz konusu olacağından oyunu oynamaya devam etmekte zorlanabilirsiniz. Kedinizin kendi başına oynayabileceği, sadece kedilere yönelik oyunlar olduğu gibi; bunların dışında sizinle birlikte oynayabileceği oyunlara da fazlaca rastlamak mümkün. Siz ve kedinizin oynayabileceği mobil oyunlar genelde eğitici içerikli oluyorlar. Böylece oynarken öğrenen kediniz, eğitimi eğlenceye çeviren siz oluyorsunuz. Bu oyunlar arasından tercih yaparken, kedilere yönelik içerikler hazırlayan internet kaynaklarını tarayabilir, orada ziyaretçilerin kendi yaramaz yavrularını hangi oyunlarla eğlendirdiklerini yorumlardan inceleyerek birebir kullanıcı deneyimlerine göz atabilirsiniz.

2. Buruşturulmuş Kâğıt

Buruşturup daire haline getirdiğiniz bir kâğıdı top gibi kullanarak atma- yakalama oyunu oynayabileceğiniz gibi minik patiniz için daha farklı içeriklerdeki oyunların içinde de kullanabilirsiniz. Örneğin; birçok kedi bloğu tarafından da tavsiye edilen bir oyunu ele alalım. Henüz elinizde buruşturmakta olduğunuz kâğıdın hışırtısını duyduğu anda her nerdeyse koşarak sese gelip kâğıt topunu elinizden kapmaya çalışacaktır. Buruşuk topu ona verin, evirip çevirip saatlerce onunla oynayabilir. Bir süre sonra elinden alıp düzleştirin ve bu haliyle tekrar verin. Artık topluğundan eser kalmamış bu kâğıt ilgisini pek çekmeyecek ve tekrar top haline getirmeniz için aklı başında bir çocuk gibi size itip tekrar bir top yapmanızı isteyecek. Dilerseniz bu şekilde devam ettirebilirsiniz. Ya da minik top ile afacanı baş başa bırakıp, siz onu izlemekle yetinebilirsiniz.

4. Yakalamaca

Haşin ve küçük avcınız, evin içerisinde iken avcılık fıtratını kanalize edebilecek kendine uygun bir alan bulmakta güçlük çekiyor olabilir. Üstelik bilmelisiniz ki uçan, kaçan, zıplayan, seri ve hızlı hareket eden her şey şirin melek için potansiyel bir av sınıfına giriyor. Onunla ufak bir göz teması, devamında birkaç saniyelik bakışma sonrası birden yerinizden fırlayıp odanın dışında, kedinizin sizi bulmakta zorlanmayacağı bir yere saklanın. Çok geçmeden, sizi aramaya çıkmış minik patilerin sesini duyacaksınız. Kediniz sizi bulduktan sonra da aynı tempoda ve aynı şekilde yakalamaca oyununa devam edebilirsiniz. Ama dikkat edin; bu oyun fazla uzarsa kediniz hırs yaptığı için sinirlenebilir ve size istemeden de olsa zarar verebilir. Kedinizle yakalamaca oyununu uzun süreli bir oyuna dönüştürecekseniz yara bandı ve antibiyotikli kreminiz hazırda beklesin. Oyunun sonunda ihtiyacınız olabilir.

Kediyle Oyun Oynamak

Kedinizle Oyun Oynarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Artık sıradanlaşmış ve herkes tarafından bilinen lazer, ışık, yün, ponpon, karton kutuya saklanarak oynanan oyunlar da sıkça tercih edilen rutin oyunlar kategorisinde yerini almaktadır. Sevimli patinizle oynarken kendinizi bu eğlenceye kaptırıp siz de mükemmel zaman geçirebilirsiniz. Ancak kedinizin sizin gibi muhakeme etme yetisi olmadığından, kendine zarar verecek tehlikeli davranışlarda bulunabilir.

Aynı şekilde size de zarar verebilecek bir tutum sergileyebilir. Tüm bunlar, eğer dikkatli ve bilinçli oyunlar oynamazsanız kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle hangi oyunu oynamayı tercih ediyorsanız muhakkak risklerini de değerlendirip o şekilde oyuna başlamalısınız.

Eğer oyunun daha en başında, hırçınlaşmasına sebebiyet verecek hiçbir durum yokken, kediniz sürekli elinizi ısırmaya ya da herhangi bir yerinizi dişlemeye iştahlıysa, bunu sık sık yapıyorsa kesinlikle bir sınır koymalısınız. Zira eliniz oyuncak değil ve siz de buna izin vermemelisiniz. Yoksa bunu bir alışkanlık haline getirip, daha da ileriye taşıyıp saldırganlığa kadar gidebilecek yaklaşımları kedinizden görmeniz çok olası.

Yüksek aktiviteli, enerjik ve bol keyifli harika oyunlar eşliğinde patili günler dileriz!