Karşınızda, GTA V'te Yapabileceğiniz 10 Muhteşem Şey!

Karşınızda, GTA V'te Yapabileceğiniz 10 Muhteşem Şey!

Şüphesiz ki GTA serisi, hayatımızda oynadığımız en iyi oyunlardan ve her yeni oyunla birlikte Rockstar Games bu çıtayı daha da yukarıya taşıyor. Karşınızda sizin için hazırladığımız ve muhtemelen haberiniz olmayan, GTA V’te yapabileceğiniz 10 muhteşem şey!

10. Müzikal İşkence

Trevor’u hepimiz tanıyoruz. Oyundaki serseri mayınımız ve tabii ki de kendi seçimleri ve kuralları olmasına şaşırmayacağımız tek karakter! Eğer Trevor’u istemediği ya da beğenmediği bir müzik türü dinlemeye zorlarsanız sinirli bir şekilde şarkıyı değiştirdiğini göreceksiniz! Eğer Trevor’un gazabına tanık olmak istemiyorsanız en iyisi siz onun favori radyo istasyonu olan Channel X’den ayrılmayın.

9. Bu Kadar da Saf Olma Chop!

Hayatta, bir insan ve köpeğin dostluğundan daha büyük olan çok az şey vardır. Sonuç olarak köpekler sadık, kullanışlı ve eğlenceli arkadaşlar. Rockstar’ın tüm bu özellikleri Franklin’in köpeği Chop’a da vermesi güzel bir detay olmuş. Chop’un toplanması gereken bazı parçaları bulması daha kolay olabilir. Örneğin, uzay gemisi parçaları, cinayet itirafı belgeleri gibi. Ayrıca Chop’u yeri geldiğinde korku salmanıza yarayan bir silah olarak da kullanabilirsiniz! Bu ilişki tek taraflı değil; çünkü Franklin de Chop’u çok seviyor. Her ne kadar aralarındaki ilişki çok güzel  olsa da, Chop’un Franklin’e olan sevgisi, gereğinden fazla koşulsuz. Örneğin, Chop’la oynarken fırlattığınız tenis topunu bir el bombasıyla değiştirirseniz Chop bu iki obje arasında herhangi bir ayrım yapmaz ve ne pahasına olursa olsun peşinden koşar!

8. İntikam Zamanı!

GTA V’in online dünyası uçsuz bucaksız bir macera! Oyunda istediğiniz hayatı seçebilir, diğer oyuncuların arabaları ve parasına göz koyduğu bir milyoner olabilir ya da sırf zevk için istediğiniz kişiyi öldürebilirsiniz. Tabii ki de bu kadar vahşi bir online dünyada, sizinle aynı düşüncedeki insanların da olması ve sizin kim vurduya gitmeniz işten bile değil. Neyse ki böyle bir durumda oyun, intikamınızı almak ve kanınızın yerde kalmaması için size yardımcı oluyor! Öldükten sonra doğar doğmaz hemen iFruit kişi listenize gidin. Sizi öldüren kişinin adını bulun ve "yerini işaretle" seçeneği ile bu kişinin konumunu haritanızda belirleyin. Evet, intikamınızı almak hoş bir şey olabilir; fakat unutmayın ki sizi öldüren herkesin peşinden bu şekilde giderseniz sonu gelmeyen bir kan davası başlatabilirsiniz!

7. Mükemmel Zamanlanmış Selfie'ler Çekin!

Selfie çekebilme özelliği muhtemelen, GTA V’in en çok sevilen özelliklerden biri. Bu özellik sayesinde oyuncular, kendi aralarında düzenledikleri en garip ya da mükemmel selfie’yi çekme yarışmalarından ekstra paralar kazanabiliyorlar. Genel olarak bilinmeyen şeylerin başında da eğer sinematik oynarken zamanı iyi ayarlayabilirseniz mükemmel selfie’ler çekebilirsiniz. Mükemmel zamanlamanızla sinematik girmeden hemen önce snapmatiği açarsanız video boyunca fotoğraflar çekebilirsiniz. Evet, muhtemelen oyunun en iyi özelliği değil; fakat sinematikler girdiğinde etrafında dönen onca şeye rağmen karakterinizi telefona kitlenmiş bir şekilde görmek bir hayli komik.

6. Crazy Taksi Oynayın! Yani Bir Çeşit…

İstediğiniz herhangi bir yere gitmek için taksi çağırabilmek, belki de GTA dünyasının en güzel özelliklerinden biri. Taksiyi çağırdıktan sonra bulunduğunuz yeri işaretlemek için imleci nereye koyduğunuzun pek bir önemi yok aslında. İşte bu noktadan sonra işin eğlenceli kısmı başlıyor. Taksiyi arayın ve yer işaretinizi oyunun en yüksek tepesine koyun. Taksinin sürücüsü, talebinizi çok ciddiye alacak ve talimatları yürekten bir şekilde takip edecek! Hem de kendi sağlığını ya da arabasının durumunu önemsemeden! Bu numara sayesinde, muhtemelen oyunda bilgisayar tarafından kontrol edilen bir karakterin yapıp yapabileceği en çılgın sürüşe tanıklık edeceksiniz. İyi eğlenceler!

5. Sapıklığın Lüzumu Yok!

Hepimizin bildiği üzere, GTA V’te cinayetten soyguna hemen hemen bütün suç türlerine bulaşma imkanınız var. Muhtemelen GTA V oyuncuları tarafından uygulanan ve kategorize edilmemiş birçok suç daha mevcut. Bunlara ek olarak insanları rahatsız edebileceğiniz başka bir suç daha var. O da bilgisayar tarafından kontrol edilen insanları takip etmek! Eğer kadın bir karakteri yakından takip etmeye başlarsanız(Muhtemelen Trevor’la daha etkili olur) sizi fark ettikten sonra huzursuz olacak; omzunun üzerinden gergin bakışlar atacak ve sizden kurtulmak için daha hızlı yürümeye başlayacaktır. Eğer gereksiz şeyler yüzünden takibinizi sonlandırmak zorunda kalmazsanız bu takip, siz sıkılana kadar sürecektir. GTA IV’ten beri oyun motoru ve karakter tepkileri gerçeklik adına büyük yol katetti. Örneğin, birinin taksisini çaldığınızda diğer insanların, yolu kesmek için araçlarını yolun ortasına çekmesi gibi. Ama yukarda bahsettiğimiz davranışı gerçekleştirdiğinizde aldığınız tepkiler o kadar da gerçekçi olmuyor.

4. Av Sezonu Başlasın!

Trevor oyuna katıldığı andan itibaren, onun için ayrılmış olan av görevlerini yapmaya başlayabilirsiniz. Birkaç görevi tamamladıktan sonra av görevleri haritanızda belirecektir. Cletus’la birlikte atış talimi görevini tamamladıktan sonra, kişi listenize eklenecek ve sizinle bir av gezisine çıkacak. İsterseniz ilk avınıza kendiniz çıkabilir ve Cletus için hayvanlar toplayabilirsiniz. Ancak belirtmemiz gerek ki Cletus bu hayvanları sizin avladığınıza dair fotoğraflı kanıtlar istiyor ki biz bunu, Cletus’un sapıklığına veriyoruz. Fotoğrafları yollayabileceğiniz tek kişi Cletus da değil. İstediğiniz kişiye fotoğrafları yollayıp gelen benzersiz tepkilerle eğlenebilirsiniz!

3. Uçan Araba İsteyen?

Oyundaki diğer bir açık sayesinde, kanatlara, jet motoruna ve hosteslere gerek kalmadan arabanızın uçmasını sağlayabileceğiniz bir yöntem mevcut. Tabii ki de gerçek bir uçuştan bahsetmiyoruz; ama yine de ayağınızı yerden kesmeye yeteceğini düşünüyoruz. Tren raylarına, tren çarptığında hemen patlamayacak dayanıklı bir obje yerleştirin ve arabanızı da hemen arkasına konumlandırın. Tabii ki de içinde siz de olacaksınız! Tren, koyduğunuz objeye çarptığı anda, aracınız çarpmanın etkisiyle havalanacak; ama dediğimiz gibi, beklentinizi çok da yüksek tutmayın.

2. Selam Franklin, Biz Dostuz!

Oyunda en nadir bulunan arabalardan birisi, GTA V’te bir başarı için ödül olarak veriliyor!  Öncelikle Franklin’e geçin ve Sandy Shores’te Omega’yı bulun. Sizi, bir uzay gemisine ait olan 50 parçayı bulup toplamakla görevlendirmesinin ardından işe koyulabilirsiniz. Parçaları ararken Chop’un çok faydasını görecekseniz; ama illa ki ondan yardım almak zorunda değilsiniz. Sadece nereye bakacağınızı tam olarak bilmelisiniz! Parçaları topladıktan sonra “Yıldızların da Ötesinden” başarısını açmanız için yapmanız gereken tek şey, Omega’nın sizle bağlantı kurmasını beklemek ve parçaları ona teslim etmek! Başarıyı açtıktan sonra da Ay Buggiesi'ne yani Space Docker'e sahip olacaksınız. İlk bakışta uzay gemisinden ziyade uzayda kullanılmış bir çeşit arabaya benzeyen bu sevimli dostumuz, dayanıksız gözüken zırhı ve sınırlı bir mesafede geçerli olan süzülme özelliği sayesinde o kadar da kötü değil.

1. Polis Helikopteri Mi? Çocuk Oyuncağı!

GTA V’te polisten kaçmanızı sağlayacak birçok yöntem mevcut. Saklanarak onlardan kaçabileceğiniz gibi, adaletle yüzleşerek de daha acı bir sonla karşı karıya kalabilir,  avuç dolusu mermiyle birlikte yanlış bir sona ulaşabilirsiniz. Fakat yüksek aranma seviyelerinde bile şaşırtıcı yollarla polislerden kurtulmanız mümkün! GTA V’in yayınlanan ilk trailer’inden beri varlığını sürdüren rüzgar tarlaları, oyuncuların helikopterlerden kaçarak güvenle saklanabileceği geniş alanlar vadediyor. Bu durumda, rüzgar güllerinin akımına kapılarak içeriye çekilen diğer helikopterleri görmek de polis helikopterleri için yeterince caydırıcı olacaktır!