Just Cause 3'te Yapabileceğiniz 10 Eğlenceli Şey!

Just Cause 3'te Yapabileceğiniz 10 Eğlenceli Şey!

Yine bir Avalanche Studios oyunuyla karşınızdayız. 2015 yılının sonlarında piyasaya sürülen eğlenceli oyunumuz Just Cause 3'te yapabileceğiniz eğlenceli şeyleri sizler için listeledik. Keyifli dakikalar geçirmeniz dileğiyle.

10. Gökyüzü Hırsızlığı

Just Cause serisinde hiçbir zaman ciddi fizik kanunları geçerli olmadı. Neyse ki bunun da nimetleri var. Gökyüzünde terör estirmeye ne dersiniz? Hırsızlığı başka boyutlara taşıyarak ona yeni bir seviye kazandırabilirsiniz. Peki ya jet hırsızlığı? Evet bildiğimiz ve gökyüzünde gördüğümüz jetlerden bahsediyoruz. Tabii ki de kancanız ve wingsuit’inizi kullanarak değil; fakat bir uçakla bir jetin yanına yaklaşıp üzerine atlayabilirsiniz. Bundan sonrası da size kalmış. İster dilediğiniz yöne doğru gökyüzünde süzülün, isterseniz de düşman üstüne doğru ilerleyip onları kendi jetleriyle vurun. Seçim sizin!

9. Bir Şey mi Kaybettin Thor?

Just Cause 3’te Thor’un çekici “Mjölnir”i keşfedebileceğinizi biliyor muydunuz? Tek yapmanız gereken, “Grande Pastura”nın dağlarında bir keşfe çıkmak. Bu keşif sırasında, merkezinde “Mjölnir”in yer aldığı  koca bir kreter içeren bir dağ ile karşılaşacaksınız. Her ne kadar “Tanrıların Silahı”nı bulmuş olsanız da Mjölnir’e hiçbir insan sahip olamaz. Evet, Rico gibi bir baş belası bile! İster helikopter ve kanca yardımıyla onu çekiştirin, ister bombalayıp vurun ama emin olun ki bir milimetre bile yerinden kımıldamayacaktır. Kim bilir belki de önümüzdeki zamanlarda birisi Mjölnir’e sahip olabileceğimiz bir yama ile çıkagelir. O zamana kadar Mjölnir olduğu yerde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

8. Düşman Askerlerine Küçük Sürprizler Yapın!

Just Cause 3’te uygulayabileceğiniz şiddetin ucu bucağı yok. Bazı küçük dokunuşlar da her zamankinden daha da eğlenceli! Bir gaz tüpünü vurup daha sonra da bir düşman askerini ona bağlayarak havada nasıl roketlediğini izleyebilir, yine bir düşman askerini olduğu yere bağlayıp vurduğunuz bir gaz tankeri tarafından ezilmesini izleyebilirsiniz. Bu saydıklarımızın hepsi mümkün ve yığınla eğlence içeriyor. Uygulayabileceğiniz bir diğer eğlenceli plan ise birçok düşmanı bir helikoptere bağlayıp gökyüzündeyken helikopterden atlayıp onu havaya uçurursanız sadistçe bir ceset yağmuru elde edebilirsiniz! Dediğimiz gibi, bu şiddet dolu aktivitelerin dur durağı yok ve tamamen sizin yaratıcılığınıza bağlı!

7. Billboard’ları Yerle Bir Edin!

Öncelikle kendimize bir billboard seçiyoruz. Daha sonra kanca ve wingsuit’inizi kullanarak işe koyulabilriz. Ama başlamadan önce planınızı iyi yapın; çünkü ortalık biraz karışacak. Billboard’a ulaştığınızda bombalayabilir, kurşunlayabilir ya da basitçe içinden geçebilirsiniz! Bu basit ama etkili yöntem, her ne kadar acı verici de olsa da mühimmatınız az ise havalı bir yöntem olabilir. Acıyı dert etmeyin. Rico bunu da atlatacaktır!

6. Gökyüzü Dalışı ve Bombardıman

Just Cause 3’ün karmaşık dünyasında işlenen cinayetler genellikle “devrim”e mal ediliyor. Bu sıradan vatandaşlar için de geçerli bir husus. Rico, wingsuit, paraşüf ve kancasının yanısıra birbirinden güçlü patlayıcı ekipmanlara sahip. Bu da Rico’yu kanatlı bir ölüm makinesi haline getiriyor. Size doğru yaklaşan bir ordu tankı mı var? Eğlence şimdi başlıyor! Yapabileceğiniz en basit şey, üzerinden uçarken tepeden bombalar bırakmak. Sonrasında ise eğlencenin tadını çıkarın. Peki altınızda karıncalar gibi dolaşan siviller canınızı mı sıkıyor? Onlara gökyüzünden küçük hediyeler bırakıp yarattığınız paniği büyük bir keyifle izleyebilirsiniz. Bu arada üstleri ele geçirirken “Valkyr Uçuşu” yaparak havalı bir sahne yaratmayı da unutmayın. Patlamalara eşlik eden güzel müzikler de bulduğunuzda sizden keyiflisi olmayacak!

5. Otobüslerden Yıkım Gülleleri Yapın!

Düşmanlarınızı patlayıcılara ya da süper hızlı arabalara bağlayabileceğiniz gibi, kancanız ile yapabileceğiniz daha eğlenceli şeyler de mevcut. General Di Ravello’nun heykelini patlayıcılarla havaya uçurmak yerine neden daha yaratıcı ve eğlenceli yollar denemeyesiniz ki? Bu iş için uygun helikopteri bulduktan sonra otobüsümüzü buluyoruz. Helikoptere bağladığımız otobüsümüzde yükseldikten sonra kamu alanlarına ve heykellere zarar verebileceğiniz yıkım güllemiz hazır! Buna ek olarak otobüsümüzü onlarca patlayıcıyla donattıktan sonra helikopterinizle onu istediğiniz yere atıp patlayıcıları ateşleyebilirsiniz. İşte size, enfes bir havai fişek gösterisi!

4. Etrafta Krallar Gibi Süzülün

Just Cause 3’te tek yapabileceğiniz şey etrafa zarar vermek değil. Bazı zamanlar iç huzurunuzu bulmak adına çevrenizdeki güzelliklerin tadını çıkartabilirsiniz. Wingsuit’i elde ettiğiniz zaman işler gerçekten de eğlenceli bir hal alıyor. Wingsuit size geleneksel paraşütünüzden daha heyecanlı ve keyifli imkanlar sunuyor. Onun sayesinde etrafınızdaki güzellikleri daha eğlenceli bir şekilde keşfedip ufak detayların ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Dağların arasından süzülürken ya da okyanusun ferahlatıcı görüntüsünü hafızanıza kazırken hissedeceğiniz huzuru hiçbir şeye değişemeyeceksiniz.

3. Enteresan Bir Rüzgar Gülü Yapın

Just Cause 3’te yer alan devasa rüzgar türbinlerini fark ettiniz mi? Bu kocaman arkadaşların, göründüğünden daha enteresan kullanım alanları mevcut. Öncelikle işe birkaç ceset toplamakla başlıyoruz. Bir helikopter vasıtasıyla türbinlerin olduğu yere taşıdığımız bedenleri sırayla türbinlere bağlıyoruz. Diğer türbin için etraftan farklı canlılar bulabilir ve bu manasız eğlencenizi çeşitlendirebilirsiniz. Biz de bunun çok aptalca göründüğünün farkındayız; ama çoğu konuda aptallığın, oyunun ismi haline geldiğini de unutmamak lazım. Yine de arkadaşlarınızın, bunu yaptığınızı görünce sizin hakkınızda düşüneceklerinden biz sorumlu değiliz.

2. Öbür Dünyaya Uzana Bir Köprü

Medici’nin enteresan ortamında, kimse ne yaptığınızı çok da umursamıyor. Özellikle de söz konusu olan sivillerse. Bu konudaki en bariz örneğimizi şöyle verebiliriz; bir köprüyü havaya uçuralım. Neden rastgele bir köprüyü havaya uçurursunuz ki? Belki de iki nokta arasındaki ulaşımı sekteye uğratmanız gerekiyordur. Neyse odak noktamız bu değil. Eğer bunu daha önce yaptıysanız siz de farketmişsinizdir ki köprüyü havaya uçurduktan sonra siviller hiçbir şey olmamış gibi araçlarını dosdoğru boşluğa sürmeye devam ediyorlar. Kimsenin kurtulmak için çabaladığı yok. İnanılır gibi değil! Araçlarını boşluğa doğru sürmelerini ve dibe çarptıklarındaki patlamalarını izlemek çok enteresan bir durum. Açıkçası bu, Medici halkına geleneksel yöntemlerle işkence etmekten sıkıldığınızda iyi bir alternatif olabilir.

1. İntihar Bombacılığına Giriş 101

Bu önerimiz yüzünden muhtemelen cehennemde locamız hazır olacak. Düşman askerlerinin ve sivillerin üzerine bomba yerleştirmenin bazı taktiksel avantajları mevcut ama emin olun ki bilgisayar tarafından kontrol edilen insanlar bunu pek de önemsemiyor. Hiç şüphe çekmeyecek birkaç turistin üzerine patlayıcılar yerleştirdiğiniz taktirde kalabalık bir alanda farkedilmeden, insanlık dışı emellerinizi gerçekleştirebilirsiniz.