Infinite Warfare İlk Günden Korsanlara Yenik Düştü!

Infinite Warfare İlk Günden Korsanlara Yenik Düştü!

Skidrow ve Reloaded isimli ünlü iki korsan grubu güçlerini birleştirerek Call of Duty: Infinite Warfare oyununu çıktığı ilk günden kırmayı başardı.

Sinema sektöründen kitap sektörüne birçok alanda firmaların savaş açtığı korsan gruplarının yoğun olarak faaliyet gösterdiği bir diğer alan da kuşkusuz oyun sektörü… Milyonlarda doların döndüğü oyun sektöründe yayıncı firmaların baş ağrısı hâline gelen korsan grupları rahat vermemeye devam ediyorlar. Korsanların oyunları kırmasını engellemek ve güçlerini azaltmak için her sene büyük meblağlarda paraları güvenliğe yatıran firmalar henüz bu işe bir çözüm bulabilmiş değiller.

Korsan gruplardan mağdur olan son firma ise daha dün çıkan Infinite Warfare’in kırılmasıyla birlikte Activision oldu. Çıkış yaptıktan sadece birkaç saat sonra kırılan oyunun nasıl bu kadar kısa sürede kırıldığı sorusu ise hâlâ akıllardaki yerini koruyor.

Geçtiğimiz günlerde, özel olarak geliştirilen koruma sistemi Denuvo ile korunan PES 2017’yi kıran Skidrow adlı hacker grubu, internet sitesinden yapmış olduğu açıklamada oyunun Reloaded adlı hacker grubu tarafından kırıldığını duyurdu. Kırılan dosyaların boyutunun 74 GB olduğunu belirten gruplar aynı zamanda oyunun torrent linkini de kullanıma açtılar. Oyunun korsan sürümünü indirip oynayanlar oyun içerisinde herhangi bir hata olmadığını söylerken hackerların bu kadar kısa sürede oyunu nasıl kırdıkları ise gizemini koruyor. Activision’ın bu durum üzerine bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.