Horizon: Zero Dawn'da Mikro Ödeme Sistemi Bulunmayacak

Horizon: Zero Dawn'da Mikro Ödeme Sistemi Bulunmayacak

Guerrilla Games'in geliştiriciliğini ve yayıncılığını üstlendiği Horizon: Zero Dawn, bugün yeni bir haberle karşımıza çıktı. Buna göre oyunda mikro ödeme sistemi bulunmayacak.

Günümüzde birçok üst düzey yapımda bulunan mikro ödeme sistemi, oyuncuları çığırından çıkartabiliyor. Battlefield 1, Call of Duty: Infinite Warfare, Watch Dogs 2 ve daha birçok yapımda bulunan mikro ödeme sistemi, oyun içi satın alımların bulunduğu anlamına geliyor. Yani bu satın alımlar oyun içi parayla değil, gerçek para ile gerçekleştiriliyor. Bu da oyunda dengesizliğin bulunduğu anlamına geliyor. DLC'lerin oyun sektöründe yayılması sonrası ortaya çıkan bu mikro ödeme sistemi, Online modu olmayan oyunlarda bile yer almaya başlamıştı. Bir süredir merakla beklenen Horizon: Zero Dawn'da da olması beklenen mikro ödeme sisteminin oyunda bulunmayacağı geliştirici ekip Guerrilla Games tarafından açıklandı.

Yukarıdan inceleyebileceğiniz üzere, Guerrilla Games'in resmi Twitter hesabı üzerinden atılan Tweet ile açıklanan bu durum oyuncuların içine su serpmiş gözüküyor. Çok oyunculu modu bulunmayan oyunlarda mikro ödeme sistemi olması pekte önemli bir durum olmasa da, Horizon: Zero Dawn'da bulunmayacak olması ne olursa olsun sevindirici bir haber. Açık dünya oynanışa sahip Horizon: Zero Dawn, 28 Şubat 2017 tarihinde Kuzey Amerika'da, 1 Mart 2017 tarihinde ise Avrupa'da çıkışını gerçekleştirecek.