HomeFront 2 Ses Getirecek

HomeFront 2 Ses Getirecek

İlk oyunda hüsran yaşayarak firmanın batmasına kadar giden yolda 2. oyun her şeyi yoluna sokacak gibi.

Homefront oyunu  “Home is where the war is” sloganı ile ilk 2011 yılında karşımıza çıkmıştı. Yani aslına bakarsanız bir çok reklamda adını duyurmasına rağmen oyun çıktığında kullanıcıların karşılaştığı tam bir fiyaskoydu. Yani eğer sizde oyuna baksaydınız yada baktıysanız gerçekten oyunun bir albenisi yoktu.  Ki bunun ardından dağıtıcı firma iflasını açıklamıştı. Yani tabi buna HomeFront’un sebep olduğı söylenemez çünkü reklamın gücü sayesinde oyun  tam olarak ilk haftada 1 milyondan fazla satışa ulaşmıştı.

Ancak bu HomeFront 2 başka olacak gibi duruyor demek istiyoruz. Umarım ilk oyundaki gibi hüsran yaşanmaz ve başarılı bir oyun olur. Oyun öncelikle Crytek tarafından alınmıştı ve sonradan Deep Silver bünyesine katıldı. Şimdi ise oyunun oynanış videosu firma tarafından yayınlandı.

{{unknown}}

Yani ilk oyunun satışları gerçekten çok yüksekti ancak dediğimiz gibi biraz da bu oyunun reklamları sayesinde sağlanmıştı. Nitekim oyun satıştan sonra bir çok eleştiri aldı. Çünkü basit grafikler ve basit bir hikaye söz konusuydu. Zaten kimi zaman oyunun hikayesi de sizleri çok etkiler ve oyunu bir film gibi oynarsınız. Bu tarz oyunlar illa ki karşınıza çıkmıştır.

İlk oyundaki bu belirttiğimiz hüsrandan sonra Firma maddi nedenlerden dolayı batışını açıkladı ve bunun sonrasında Crytek firması tüm telif haklarını aldı ve sonra yine o da sattı. Yani bir başka deyişle yapım süreci bir yılan hikayesini aratmıyor.

[gallery link="file" columns="7" td_select_gallery_slide="slide" ids="10127,10126,10125,10124,10123,10122,10121" orderby="rand"]

Gelişim aşaması tamamlanıp artık yayınlanma aşaması geldi derken oyunun oynanış videosu HomeFront The Revolution geldi. Yapımcı oyunun oynanış videosunu Twitch üzerinden yapmayı tercih etti. Aslına bakarsanız belki Youtube Gaming ile yapılır diye düşünmedik de değil. Bununla birlikte Twitch’in hala sektörde liderliğine devam ettiğini söylemek de yanlış olmaz.

Oynanış videosunu izlediğimizde oyunun gerçekten de kaliteli yapılmış olduğunu gördük diyebiliriz. Oyundaki patlama sahneleri yansımalar ve gerçekçilik gerçekten de ilgi çekiciydi. Oyunu oynamadığımız için kontrolleri hakkında tam bir fikrimiz olmasada uzaktan oda fena gözükmüyordu. Oyunda konuştuğunuz kişiler vs. baktığınızda normal bir insandan farkları yok ve gerçekçilik muazzam. Oyunun sevdiğim özelliklerinden bir tanesi de oyunda sadece bir silah ile ilerlemiyorsunuz ve motora falan da binebiliyorsunuz. Oyun çıkıp oynandığında daha da iyi anlayabileceğimiz yeni bir oyun.